Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pozivaju na otpor zavođenju strahovlade

rss

28.02.2016. Dveri, DSS, Srbin.info

Pozivaju na otpor zavođenju strahovlade, jer je upad u stan Andreja Fajgelja znak panike režima.

Porodica Fejgelj 2015

Demokratska stranka Srbije upućuje apel svim demokratskim političkim strankama i celokupnoj demokratskoj javnosti da istraju u otporu zavođenja strahovlade u Srbiji.

Pokušaji izazivanja panike iznošenjem neverovatnih konstrukcija u cilju homogenizacije naroda oko lažno ugroženog vođe, napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije, privođenje Andreja Fajgelja zbog izgovorene reči Srbiju vraćaju decenije unazad, u vremena u kojima su nedemokratski režimi pokušavali da produže svoj vek proizvodnjom unutrašnjih i spoljnih neprijatelja, kažnjavanjem zbog verbalnog delikta, pretnjama onima koji govore istinu o karakteru vlasti, zloupotrebama i korupciji.

Ćutanje može samo da ohrabri vlast da učini korak dalje i da se Srbija, posle predizbornih divljanja SNS-ovih batinaških odreda, suoči i sa fizičkom likvidacijom političkih neistomišljenika i svih onih u kojima paranoična vlast prepozna pretnju njenom opstanku.

Demokratska stranka Srbije poziva građane kojima je stalo do sloboda u Srbiji da potpišu peticiju za puštanje iz pritvora Andreja Fajgelja, koju organizuje Srpski politički forum.

 

Kao što mora da se vrši nepresani pritisak da policija i tužilaštvo otkriju napadače na Miroslavu Milenović , članicu Saveta za borbu protiv korupcije, tako mora da se zahteva puštanje na slobodu Andreja Fajgelja, jer je to pitanje odbrane slobode mišljenja i izražavanja i nadilazi pitanje slaganja ili neslaganja sa njegovim političkim stavovima i rečnikom.

Ne manje važno jeste da se zahteva od nadležnih organa da sankcionišu one SNS-ove propagandiste koji iznošenjem lažnih vesti i tvrdnji putem sredstava javnog informisanja pokušavaju da izazovu paniku i nered.

Upozoravamo da u Srbiji pod hitno mora da prestane kreiranje atmosfere „balkanskog špijuna“, prema kojoj su svi kritičari predsednika Vlade sumnjivi, a njihovo delovanje se posmatra kao udar na Vladu, čak i na državu.

 

Dveri: Upad u stan Andreja Fajgelja je znak panike režima

Srpski pokret Dveri postavlja pitanje: Ko je pravi nalogodavac hapšenja Andreja Fajgelja? Da li je to državni službenik tužilaštva, ili je nalog stigao od čelnika EU i NATO alijanse, koji su nas bombardovali 1999. godine i koji ne dozvoljavaju da se u okupiranoj Srbiji iznose kritike na njihov račun?

Izgleda da je panika u redovima vladajućeg režima sve veća s obzirom na jučerašnje privođenje Andreja Fajgelja.

Kvislinški odnos režima prema zapadnim prijateljima

„Smatramo da je hapšenje Andreja Fajgelja još jedan vid represije režima nad političkim neistomišljenicima: Andreja Fajgelja poznajem lično kao čoveka koji se sve vreme svog javnog delovanja i rada borio za srpske nacionalne interese. Smatramo da je različitost u mišljenju potrebna i neophodna pogotovo u ovim trenucima kada je država Srbija, više nego ikada, izložena međunarodnim pritiscima, a hapšenje Fajgelja možemo smatrati još jednim od tih vidova pritisaka. To je sasvim sigurno pokazatelj kvislinšgog odnosa režma prema „zapadnim prijateljima“, za Srbin.info ekskluzivno, u vezi hapšenja gospodina Fajgelja, kaže Stefan Stamenkovski predsednik Srpskog sabora Zavetnika.

Uhapsiti intelektualca koji iznosi svoje mišljenje pod sumnjom da ruši ustavni poredak ukazuje na skori kraj režima Aleksandra Vučića, koji je, da podsetimo, protivustavno predao Kosovo i Metohiju u ruke šiptarskih separatista potpisivanjem Briselskog sporazuma.

To je isti onaj režim koji nije snagom argumenata na odsluženje zatvorske kazne poslao niti jednog tajkuna u njihovoj ”borbi protiv korupcije”, koji je spreman da rasproda sve preostale privredne i prirodne resurse stranim gazdama od Telekoma do plodnih oranica, koji smanjuje plate i penzije, koji nas truje rijaliti programima i ne hapsi kriminalca koji vrši krivčno delo pred očima javnosti i vrši represalije nad tužiocem Jovanovićem zbog toga…

Kao vrhunac poniženja, isti taj režim koji predvode SNS i SPS, dočekuje predstavnika zlotvorske NATO alijanse hlebom i solju, a hapsi čoveka koji je iskazao svoj protest zbog toga, kao i zbog narastajuće moralne degradacije u društvu!

Kada predsednik SANU Vladimir Kostić, ili Sulejman Ugljanin, ili Čedomir Jovanović, ili mnogi drugi miljenici EU i NATO-a javno ruše ustavni poredak Srbije, onda protiv njih ne sme niko da podigne glas a kamoli da budu procesuirani od strane tužilaštva i policije, ali kada kritiku državne politike javno iznese čovek patriota i profesor univerziteta, onda on biva uhapšen na očigled svoje porodice.

Srpski pokret Dveri postavlja pitanje: Ko je pravi nalogodavac hapšenja Andreja Fajgelja? Da li je to neki državni službenik policije, ili je nalog stigao od čelnika EU i NATO alijanse, koji su nas bombardovali 1999. godine i koji ne dozvoljavaju da se u okupiranoj Srbiji iznose kritike na njihov račun?

Takođe, Dveri postavljaju pitanje  da li se neko poigrava sa pripadnicima SBPOK-a pa ih šalje da se bave bezazlenim slučajevima, poput video izjave Andreja Fajgelja, a ne bave se procesuiranjem i raskrinkavanjem ozbiljnih kriminalaca u zemlji?

Dveri pozivaju građane Srbije da podignu svoj glas i ne dozvole da se verbalni delikt vrati u Srbiju kao u
vreme komunističkog režima.

Svako ima pravo na svoje mišljenje i može javno da ga iskaže. Ukoliko ne reagujemo na ovakve represalije, svaki  građanin i član njegove porodice može biti sledeći.

Izvor: Dveri, DSS, Srbin.info

POČEO LOV NA SRPSKE PATRIOTE: Uhapšen Andrej Fajgelj pod optužbom za rušenje ustavnog poretka! (VIDEO)

U Novom Sadu uhapšen dr Andrej Fajgelj, pod optužbom da je pozivao na ”rušenje ustavnog poretka”. Na osnovu nepotvrđenih informacija, neposredni povod za ovo hapšenje je bio video koji je Fajgelj objavio na svom „Jutjub“ kanalu.
U svom video obraćanju, Fajgelj govori o poniženju koje je Aleksandar Vučić u kontinuitetu priređivao Srbiji i srpskom narodu tokom briselskih pregovora, a zaključno sa posetom Jensa Stoltenberga, gde je premijer Srbije dočekao predstavnika NATO pakta hlebom i solju i počasnom gardom. Fajgelj u svom iskazu kaže da je to najveće poniženje koje je Srbija doživela u vremenu sveopšteg rušenja vrednosnog sistema.
Na kraju svog obraćanja Andrej Fajgelj kaže da se ovo nepodnošljivo stanje u Srbiji može rešiti samo na jedan način, te da je taj način opisan u udžbenicima istorije za osnovnu školu.
Po rečima Marka Pekića advokata Andreja Fajgelja, njegovom branjeniku je određen pritvor u trajanju od 48 sati. U kratkoj izjavi, Pekić je potvrdio da je njegov klijent uhapšen pod vrlo čudnom sumnjom da je prekršio član 309. Krivičnog zakona Srbije koji se odnosi na nasilnu promenu ustavnog poretka. Takođe, Marko Pekić je preneo poruku koju je Fajgelj uputio srpskoj javnosti.
„Sigurno da ni ovo hapšenje niti bilo kakav drugi pokušaj režima da vrši pritisak na moju slobodu javnog ispoljavanja stavova neće promeniti moje mišljenje. Ne pristajem na stanje gde ja kao slobodan građanin ove zemlje i univerzitetski profesor ne mogu iznositi stav o dobrobiti moje države i mog naroda“, rekao je Fajgelj.


# Aleksandar Vučić Dveri Čedomir Jovanović NATO hapšenje Andrej Fajgelj Neka nova Srbija Aleksandra Vučić
@avucic @SPDveri @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima