Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počelo rušenje Blerove Vlade Srbije! (video)

rss

22.03.2015. Info služba Pokreta Dveri Aleksinac

Pokret Dveri održao je juče protestni skup „Protiv Blerove Vlade Srbije“ sa koga je – ispred Nemanjine 11 – uputio osam zahteva srpskoj vlasti.

Počelo rušenje Blerove Vlade Srbije! (video)
Pred više od pet hiljada građana govorili su članovi Starešinstva Pokreta Dveri Boško Obradović, Danilo Tvrdišić, Ivan Kostić i Vladan Glišić, član Rukovodstva sa severa KiMGoran Milenković, koordinator Saveta za obrazovanje i nauku prof.dr Ivan Dojčinović i poljoprivrednik Nenad Manić. U ime intelektualaca skupu su se obratili akademik Kosta Čavoški i reditelj Boris Malagurski.

Okupljeni su nosili državne zastave Srbije i Rusije i slike predsednika Rusije Vladimira Putina.

DSCN9884

Skup je počeo Obradovićevom ocenom da je ovo početak pada mračne Vlade u kojoj je premijer Toni Bler, a Vučić samo portparol i kolonijalni upravnik. „Naš cilj su vanredni parlamentarni izbori, povratak patriotskih političkih snaga u Skupštinu koje će sve raditi suprotno od Vučića, Tadića i Pajtića: zaustaviti NATO integracije, okrenuti se strateškoj saradnji sa Rusijom, sprovoditi ekonomski patriotizam, braniti KiM u sastavu Srbije i zaštiti porodice“.

Skup je okončan performansom „EU ili Rusija“ i referendumskim pitanjem koje postavio Vladan Glišić „kojim se Srbija opredeljuje protiv Blerove Vlade Srbije, a za vlast dostojanstva kakvu ima Rusija“.

IMG_2516

Glišić je potom podigao plakat sa slikom Vladimira Putina, a okupljena masa je učinila isto: podigla na stotine Putinovih slika naspram onoga što je danas Blerove Vlade Srbije!

„Ovim se Srbija opredeljuje za srpske integracije, umesto integracija sa EU, a na međunarodnom planu – za integracije sa Rusijom“, rekao je Glišić zaključujući rezultat današnjeg simboličnog referenduma.

IMG_2520

Zatim je delegacija Dveri predala na Pisarnici Vlade dokument u kome zahtevamo:

1. Zaustavljanje pogubnog puta Srbije u EU i NATO i sve bliže i veće integracije sa Rusijom.
2. Poništavanje antiustavnih Briselskih sporazuma i raspisivanje izbora za četiri opštine na severu Kosova i Metohije po Ustavu i zakonima Srbije.
3. Raskidanje okova i ucena MMF-a i izlazak Srbije iz dužničkog ropstva.
4. Ispunjavanje svih zahteva prosvetnih radnika u štrajku i vraćanje punih penzija svima kojima su smanjene.
5. Odustajanje od prodaje Telekoma, najvažnijeg i najprofitabilnijeg srpskog preduzeća na Balkanu.
6. Podizanje carina na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz inostranstva i državni otkup proizvoda domaćih poljoprivrednika.
7. Donošenje mera za zaštitu prezaduženih porodica i odbacivanje usvajanja seta antiporodičnih zakona o rodnoj ravnopravnosti i zabrani telesnog kažnjavanja dece.
8. Oslobođenje medija, posebno Radio televizije Srbije, za drugačije mišljenje od aktuelne vlasti po svim navedenim temama, i pokretanje debatnih sučeljavanja predstavnika vlasti i patriotske opozicije.

IMG_2543

Dokument sa ovim zahtevima predat je i dežurnoj ekipi RTS-a – posle šetnje pod sloganom „Šetnja za Putina“. Šetnja je počela tako što su učesnici pregazili kartonsku lutku sa likom Tonija Blera.

Govoreći ispred zgrade Vlade, Akademik Kosta Čavoški se zahvalio što je „Vučićeva policija sve učesnike snimala kamerama visoke rezolucije“.

- Vučić je Briselskim sporazumom zatro poslednje ostatke srpske državnosti na KiM. Osiromašio nas oduzimanjem plata i penzija, rekao je Čavoški, ali „nijedna vlast nije večna“.

Goran Milenković je kazao da je došao iz Leposavića da traži lekove za srpski narod na KiM jer ih ne mogu dobiti! „Mi dole preživljavamo najteže trenutke, a znamo da će i ovde biti tako, jer će i vama ovde uskoro početi da šetaju NATO teroristi i NATO tenkovi po ulicama – kao nama dole“, rekao je Milenković i pozvao policiju, Vojsku, Žandarmeriju i bezbednosne strukture Srbije da ne daju državu jer nemamo rezervnu i pozvao je na protest 24. marta u Kosovskoj Mitrovici.

IMG_2517

Boris Malagurski je istakao da nije došao da podrži ili napada, već da kaže da „zaslužujemo bolje, a ne da NATO vojnici imaju specijalan status –onaj kojim je Srbija dobila status NATO kolonije“. Pozvao je na građansko hapšenje zločinca Tonija Blera, raskid ugovora sa MMF i upozorio da se sprema zakon kojim će se dozvoliti trovanje Srbije GMO hranom.

U ime prosvetnih radnika, Ivan Dojčinović je kazao da uništavanje nacije kreće ubeđivanjem da ne treba da ima decu i -uništenjem obrazovanja kroz uništenje autoriteta i gole egzistencije zaposlenih u prosveti.“Para za prosvetu ima, ali nam Verbić preti otkazima za 10.000 zaposlenih“, upozorio je Dojčinović i pozvao na podršku budućim protestima prosvete. O problemima srpske poljoprivrede je govorio Nenad Manić i zatražio da se zabrani dalja prodaja zemlje.

DSCN9899

Danilo Tvrdišić je istakao da je u Srbiji najveća nezaposlenost u Evropi, a privatni izvršitelji upadaju u stanove i otimaju sirotinji, da daju najbogatijima. „Prodaju vodu, zemljište, šume, a sada hoće i najprofitibilnije: Telekom. Ne damo ti Vučiću da prodaješ našu budućnost radi osmeha Angele Merkel, a kada mi budemo odlučivali: raskinućemo SSP, podići carine i zaštititi domaću privredu, dodatno oporezovati strane banke, sprečiti odnosno poništiti privatizaciju strateških resursa i osnovati srpsku razvojnu banku“. Tvrdišić je naročito istakao da za udruženi zločinački poduhvat protiv srpskog naroda moraju da odgovaraju svi uništitelji naše zemlje, počevši od Mlađana Dinkića, Božidara Đelića, preko Aleksandra Vlahovića, Dušana Nikezića, pa do Zorane Mihajlović, Kori Udovički, Dušana Vujovića i Lazara Krstića.

Ivan Kostić je kazao da je Vlada Srbije dala srpsku privredu u ruke Đerđa Soroša- neprijatelja Srbije i Rusije. „Mlekarsku industriju i uljarsku industriju drže Soroš i osvedočene hrvatske Ustaše. Sada su zemlju protivustavno prodali Žitogrupi iz Osijeka iza koje stoji Branimir Glavaš. Zato Kolinda svojata severnu Srbiju“, kazao je Kostić i zaključio:

- Sa jedne strane je Toni Bler i ova Vlada, a sa druge mi i Sveti Sava.

_DSC2218-crop

Govori su prekidani skandiranjem „Srbija, Rusija – ne treba nam unija“, „Izdaja“, „Ne damo Kosovo“, „Revolucija“, „Hoćemo posao“, „Putine, Srbine“.

Dvočasovni protest okončan je bez incidenata.

Komentara: 2


# Aleksandar Vučić nezaposlenost kriminal Dveri Vlada Republike Srbije NATO hapšenje Boško Obradović Sveti Sava Toni Bler protest lopovi korupcija Vladan Glišić nepotizam Kori Udovički Boris Malagurski
@avucic @SPDveri @


 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima