Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opljačkani radnici dodatno prevareni

rss

28.02.2017. Info služba Dveri

Leoniju 31 milion evra, a opljačkani radnici dodatno prevareni

U Vučićevoj Srbiji, za  radnike koje je država opljačkala „para nema“, ali zato pare „padaju s neba“ inostranim investitorima za koje aktuelna Vlada sada izdvaja 11 milijardi dinara godišnje.

 

Vučić naše vredne i kvalitetne radnike rasprodaje stranim investitorima. Sveo ih je na obespravljenu, poniženu, robovski jeftinu radnu snagu. Obezbedio je najpovoljnije uslove za krupne kapitaliste kojima naše radnike nudi po najnižoj ceni. Ogromne količine novca izdvaja za subvencionisanje inostranih investitora, a uništio je  domaću privredu i proizvodnju i Srbiju doveo do ekonomskog i socijalnog kolapsa.

Ako na narednim izborima bude izabran predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, on će se postići da država radnicima isplati ono što im duguje. Srpski privrednici će biti privilegovani. Inostrani investitori su dobrodošli u Srbiju, ali neka fabrike otvaraju svojim novcem, a 11 milijardi dinara godišnje, koliko se sada izdvaja za inostrane investitore, preusmeriće se domaćim malim i srednjim preduzećima. Biće uvedene dodatne mere da motivišu ova preduzeća i njihove poslodavce – oni će biti oslobođeni plaćanja poreza u prvim godinama rada i time će se omogućiti da se zapošljava najmanje po 10.000 ljudi godišnje.

Premijer Aleksandar Vučić brutalno je prevario i slagao radnike propalih društvenih preduzeća kojima država duguje novac za neisplaćene zarade. On  je ovim opljačkanim radnicima u oktobru prošle godine u Nišu, obećao da će do kraja 2016. početi isplata zaostalih plata koje im država duguje. Polažući kamen temeljac za treću fabriku kompanije Leoni, kojoj je Vlada Srbije dala više od 31 milion evra subvencija, Vučić je juče ojađenim radnicima propalih društvenih preduzeća poručio da „para nema i da ne padaju s neba“. 

 Slušali smo juče Vučićeve hvalospeve o Leoniju, dok na drugoj strani bivši radnici ove fabrike u Prokulju, Stefan Iskrenović i Branislav Arsić, biju bitku za osnovna prava. Oni su nakon povreda na radu u prokupačkom Leoniju  otpušteni s posla. Branislavu je mašina odsekla delove dva prsta na ruci i bori se da naplati odštetu, a 21-godišnjem Stefanu je povređena kičma kada je mašina izletela iz ležišta. Oporavak mu je otežan jer nema pravo na banjsko lečenje, bori se da stane na noge, a  pored toga što je dobio otkaz, fabrika Leoni mu nije pokrila troškove dosadašnjeg lečenja.

Samo neki od slučajeva obespravljenih radnika  uspeli su da dođu do javnosti i da ukažu u kakvim su nehumanim i teškim uslovima  naši radnici prinuđeni da rade za inostrane gazde, a takvih primera je bezbroj. I slučaj teško obolele radnice korejske Jure, Violete Petrović, kojoj je pod pritiskom javnosti produžen ugovor o radu, jedan je u nizu ovakvih tragičnih  primera.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Komentara: 4


# Aleksandar Vučić Boško Obradović Jura kamen temeljac Leoni
@avucic @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+3) (-31)

  mr 28.02.2017.
  vi bi jos da spavate pa uvek nadjeter razlog nesto da pisete.Idite na zapad da vidite kako je to,plati sve sam paces da imas i zdravstveno,banjsko lecenje itd.
  Vucic dovede investitore a vi kazete da nevalja.vucic daje i drzava nasim privrednicima isto toliko (napravite sebi svoje radno mesto)i vice da dobijete.

 • (+28) (-4)

  Jovanovic Milan 28.02.2017.
  Sve pohvale za tekst... drago mi je da sajt nase opstine konacno ispravno funkcionise... Vucic je jedno veliko zlo koje nas je zadesilo... puno me iznervirao ovaj BOT jer kod nas leoni placa 250 evropskih dinara po njusci a u Nemackoj 2500 eura... A da bude crnje i grdje i opstinu nam vodi sljam... ukratko mogu reci VUCIC PEDER

 • (+21) (-2)

  Dragan Branković 28.02.2017.
  Parafraziraću našeg čuvenog ekonomistu Nebojšu Katića...U ovoj zemlji su napravljene hidroelektrane Đerdap,termoelektrane Obrenovac,Sava centar,Gazela,auto put Beograd-Niš, i mnogo toga još-i to sve u vreme kada nismo ni znali za termin strateški investitor i strani partner...međutim,sada ispada da mi u stvari ne umemo da napravimo ništa bez stranaca-potpuna ludost naše ekonomske stvarnosti ,kreirane od strane raznih kvaziekonomista i loših đaka,poput Dinkića,Labusa,Tadića,i naravno Vučića...Dakle,umesto da podstiče domaću privredu i poljoprivredu,uništitelj Srbije Vučić,daje milijarde evra stranim kompanijama,koje potom izvlače taj novac iz zemlje na razne,legalne i nelegalne načine...za to vreme,naši radnici,bez i najosnovnijih ljudskih prava,poput robova,rade za 200 E...Dakle ekonomska politika u ovoj zemlji NE POSTOJI !!!

 • (+16) (-2)

  [email protected]@ 01.03.2017.
  Sta vise hoce ovazj Vucic doterao je narod do prosjackog stapa a prica kako nan je ekonomska situacija nikad bolja.Dolke ce bre vise da nas laze,kad misli da vrati penzionerima penzije koje im je oteo,radnicima plate.Moze da daje takozvanim stranim investitorima po 10000 eura po radnom nestu a ljudima kojima duguje za njih nema.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima