Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksandar Vučić je šef političke mafije u Srbiji

rss

25.03.2017. Informativna služba Dveri

Boško Obradović: Aleksandar Vučić je šef političke mafije u Srbiji

Razmere velike pljačke naroda i države u Srbiji su ogromne. Pljačkaju nas strane banke, pljačkaju nas tajkuni koji duguju za porez, pljačkaju nas strani investitori koji ne plaćaju porez na ostvarenu dobit u Srbiji – rekao je Boško Obradović na konferenciji za medije održanoj u Narodnoj skupštini.

On je istakao da je najveća pljačka naroda i države, stranačka pljačka i da partijski paraziti nameštaju tendere i drugim stranačkim šemama i kombinacijama nameštaju poslove svojim burazerskim, kumovskim i partijskim firmama.

„ Na čelu ove političke mafije u Srbiji nalazi se Aleksandar Vučić. Mafijaške poslove vode njegov brat Andrej Vučić i njegov kum Nikola Petrović, koji peru pare preko zajedničkih preduzeća, zajedno sa Nenadom Kovačem, zvanim Neša Roming, nekadašnjim finansijerom Demokratske strane, kumom Nikole Petrovića i sadašnjim finansijerom SNS“ – rekao je Obradović.

 

Potpredsednik Dveri, dr Predrag Mitrović, izneo je dodatne detalje o velikoj pljački naroda:

Zaustavimo pljačku države

Antikorupcijski tim Srpskog pokreta Dveri upoznaje Vas sa razmerama pljačke naroda i države Srbije od strane političke mafije koja vlada Republikom Srbijom poslednjih decenija, koje su rezultat analize našeg tima i koje su kao takve potvrđene i dokazane od eminentnih svetskih institucija koje se bave pranjem novca i isisavanjem kapitala, Državnog revizora Republike Srbije ili se kao ne sporni podaci mogu pronađi na sajtu Agencije za privredne registre Republike Srbije.

 

  1. Antikorupcijski tim Srpskog pokreta Dveri dokazuje, a vašingtonski Global FinancialIntegrity potvrđuje–u periodu 2002-2013.godina nelegalnim putem iz Srbije je izneto 53.708.000.000 dolara (51 milijarda EUR) ili blizu 4.476 milijardi dolara godišnje.

 

  1. Antikorupcijski tim Srpskog pokreta Dveri dokazuje, a Državna revizorska institucija Republike Srbije potvrđuje – Nenamensko trošenje sredstava, preuzimanje obaveza iznad odobrenih aproksimacija i drugi oblici neregularnog trošenja sredstava budžeta lokalnih samouprava i jedinica lokalnih samouprava analizirane periodu od 2008-2014. iznose neverovatnih 5 biliona 881 milijardu dinara ili 59 milijardi evra.

Metodologija i načini na koji je nenamenski trošen novac građana Srbije dat je u dokumentu Državne revizorske institucije pod nazivom: „Analiza dosadašnjih izveštaja Državne revizorske institucije u vezi sa radom jedinica lokalne samouprave i teritorijalne autonomije – Zaključci, preporuke i inicijative“ – iz juna 2014. godine.

Za načinjenu štetu, nenamensko trošenje i druge oblike neregularnog trošenja u iznosu od 59 milijardi evra, podneto je samo 1.364 krivičnih i prekršajnih prijava. Krivične prijave protiv visokih gradskih, opštinskih i državnih funkcionera se ne rešavaju, već zastarevaju pod okriljem pritisaka političke mafije na korumpirane sudije sudova različite nadležnosti u Republici Srbiji.

 

  1. Antikorupcijski tim Srpskog pokreta Dveri dokazuje, a izveštaji o regionalnom i privrednom razvoju Srbije, objavljenim na Mapi registra Agencije za privredne registre, (APR Mape podsticaja i razvoja) potvrđuju da je politička mafija kroz podsticajne mere u cilju povećanja privrednih aktivnosti, poboljšanja privrednog ambijenta, povećanja zaposlenosti i konkurentnosti srpske privrede, iz različitih izvora sredstava: budžeta, kredita i donacija – u periodu od 2009-2012 godine (Tadićev režim), potrošila 9,8 milijardi evra (Izvor: APR, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, preuzeto od: Republika Srbija, Ministarstvo privrede, Sektor za regionalni razvoj i strateške analize privrede, Izveštaj o regionalnom razvoju Srbije za 2012. godinu, strana 99), a od 2012. do 2015. godine (Vučićev režim) još 986.791.123.000 dinara ili 8,2 milijardi evra (Izvor: Agencija za privredne registre, Registar mera i podsticaja regionalnog razvoja od 2012. do 2015.godine, (APR Mape podsticaja i razvoja).

 

Potrošeno je dakle, ukupno 18 milijardi evra podsticajnih sredstava bez ikakvog pozitivnog efekta po definisane razvojne ciljeve.

Kroz samo ova tri najznačajnija kanala pljačke od strane političke mafije u Republici Srbiji i njenim građanima naneta je šteta od neverovatnih 128 milijardi EUR ili oko 18.000 EUR po glavi stanovnika. To je gotovo 5 puta više novca nego što je javni dug Republike Srbije danas.

Srbija, koju nedomaćinski, već godinama vode isti ljudi, istom ideologijom ličnih interesa je država koja ne funkcioniše. Njen svojevrstan neuspeh ogleda se u činjenici da je s jedne strane, ovakva kakva jeste, postala neprijatelj sopstvenom narodu i privrednicima, a sa druge, okrenula je sopstveni narod i privrednike protiv interesa države.

Zato Vas pozivamo da glasate za opciju i program Dveri koji nikada nisu i nikada neće biti deo političke mafije – Da živimo kao ljudi, Boško Obradović, Srpski Predsednik.

 

dr Predrag Mitrović

potpredsednik Dveri i
član Antikorupcijskog tima Dveri

Komentara: 1


# Aleksandar Vučić Dveri Predrag Mitrović Boško Obradović Nikola Petrović dr Predrag Mitrović
@avucic @SPDveri @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+18) (-3)

    Ana 25.03.2017.
    Džabe, kad nema ko da vidi to što pričate, ljudi su zauzeti otkrivanjem ubice one pevačice, ubistvima ispred Parlamenta u Londonu, fudbalskim utakmicama, dosetkama ekipe oko Belog tj. Luke Masimovića ... Neka vam onda bude samo jako, brže, bolje, više ...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima