Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto sada ćute?!

rss

05.11.2008. http://www.dverisrpske.com/tekst/57655

Zašto sada ćute?!

Pretili su novinarki Oliveri Miletović. Naravno, to se ponavlja već više pute a novinarska udruženja i institucije ovog društva i države ćute.

Nedavno je istovremeno namerno onesposobljen automobil urednika Geopolitike Slobodana Erića, kada su napadnuti i sajtovi Nove srpske političke misli i Vidovdana. Reakcije svih institucija su bile blede ili su izostale. Razlog zbog koga nije bilo histerične reakcije zvanične javnosti i medija o ugroženosti novinara i prava na drukčije mišljenje je u tome što su svi ovi novinari i njihova glasila jasno nacionalno i srpski opredeljeni.

Zašto sada Predsednik Srbije ćuti?:salute:think: Zašto ne staje u zaštitu ugroženih sloboda na različitost isto onako kako je to radio kada su u pitanju bili oni koji su njemu ideološki bliski? Valjda Predsedniku Srbije ne postoje „ideološki daleki“ kao razlog da se ovi novinari prepuste progonu.

Suviše je sličnosti u ovim napadima i pretnjama i u suviše kratkom roku su se dogodili da bi bili slučajnost. Vrlo je opasno ako neko misli da na ovaj način zastraši nacionalnu misao, novinarstvo i pokret u Srbiji. Koliko je to opasno mogu im ispričati oni koji su to dosada radili za neke druge gazde pa su morali da beže iz Srbije. Neka se raspitaju kod njih pre nego što sledeći put nekome sabotiraju kola, sruše sajt ili dođu pred vrata stana da prete. Biće bolje i po njih i po nas, nas na nacionalnoj strani Srbije.

U Beogradu,
31.oktobar 2008.godine
Informativna služba Srpskog sabora Dveri

Komentara: 3


# automobil sajt
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  administrator 05.11.2008.
  Ovakve stvari stavljaj u "BLOG" jer nemaju veze sa aleksincem!

 • (+0) (-0)

  Dishi68 06.11.2008.
  Kakve veze onda ima VEĆA PRAVA SVIH ZAPOSLENIH ili KOLIKO VREDI SRPSKO STOČARSTVO? Možda je posredi autocenzura

 • (+0) (-0)

  agvozden 06.11.2008.
  Ne zelim da ovaj sajt sluzi za iciju politicku promociju... Sindikat je postavio vest i to je u kategoriji vesti... Stocarstvo je otislo pod poslovne vesti dok ne formiramo sekciju poljoprivreda. A ti si ovo strpao pod Aleksinac? Ovakva izrazavanja misljenja su subjektivna i idu pod blog...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima