Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica
Oglas je istekao ili ne postoji

Arhimandrit Dionisije je 30 godina bio duhovnik patrijarha Irineja

Arhimandrit Dionisije (88), nastojatelj pravoslavnog manastira posvećenog Svetom Ariđakohnu Stefanu, u selu Lipovac, kod Aleksinca, je poslednjih 30 godina bio duhovnik blaženopočivšeg patrijarha Irineja.

Opširnije

Javno pismo redakcije Aleksinac net

Važno obaveštenje: Poštovani čitaoci, imamo želju da Vas obavestimo da se danas, 19. novembra 2020 godine, dogodio nesvakidašnji događaj, koji je lepo iznenadio čitavu redakciju Aleksinac neta.

Opširnije

David od 11. godine kroti ove predivne životinje

David Dinić (16) iz Tešice, sela između Aleksinca i Niša, kroti konje od svoje jedanaeste godine.

Opširnije

Saobraćajna nezgoda u Grejaču: Autobus teško povredio devojčicu

U selu Grejaču juče oko 15 časova se dogodila saobraćajna nezgoda gde je autobus firme "Dojčinović" udario devojčicu 6 razreda koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Opširnije

Kolumna Miodraga Tasića: Kako je Kaligula upropastio Rimsko carstvo?

Treći rimski car, nakon Oktavijana Avgusta i Tiberija postao je Gaj Julije Cezar Germanik, u istoriji zapamćen po nadimku Kaligula! Postao je carem nakon Tiberijeve smrti 37. godine nove ere. Kaligula je bio praunuk Oktavijana Avgusta po jednoj naslednoj liniji, a po drugoj praunuk Marka Antonija. Dakle, imao je dobar pedigre za rimski tron.

Opširnije

Dom zdravlja Aleksinac uvodi brzo testiranje na prisustvo antigena korona virusa

Od 6. novembra 2020. godine, Dom zdravlja Aleksinac uvodi brzo testiranje na prisustvo antigena korona virusa SARS-COV-2. Kompletna dijagnostika se radi u samom Domu zdravlja Aleksinac, i rezultati se dobijaju za svega oko pola sata, čak i nešto manje vremena.

Opširnije

Više đubreta ostave, nego što odnesu

Više nije ni vest kada pišemo o đubretu u našoj opštini. Prepuni kontejneri su svakodnevnica ne samo u gradu već i po selima, a đubre koje se nalazi po ulicama i trotoarima ostane tu dok ga vetar ne odnese.

Opširnije

Sećanje na poginulog Rusa oktobra 1944. u Rutevcu

Po prvi put ove godine obnovljeno je sećanje na jednog Rusa, pripadnika Crvene armije, koji je stradao oktobra 1944. godine u Rutevcu, na izlaz ka Vukašinovcu, od Nemaca koji su se povlačili iz Aleksinca. Inicijativa je ostvarena zahvaljujući Društvu srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" iz Žitkovca, koja je prihvaćena u Rutevcu. U aktivnosti su učestvovali i članovi Udruženja građana "Morava" iz Bobovišta i Udruženje penzionera "Car Lazar" iz Kruševca.

OpširnijePrijatelji sajta

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}