Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tim za škole odlučio kako će se realizovati nastava naredne nedelje

rss

22.01.2022. Jugmedia

Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanommodelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto: arhiva

Za učenike srednjih škola nastava će se odvijati prema kombinovanom modelu.

„Ovakvu odluku doneli smo nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija. U ovom trenutku, ovo je najbolje rešenje i za učenike i za zaposlene. Važno je da održimo kontinuitet nastavnog procesa, naravno uz poštovanje svih epidemijskih mera“, rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

On je naveo da će Tim za škole, kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

Za vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.

Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene – pranje i dezinfekcija ruku, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školamakao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokomokupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadžora preuzetimiz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 12. do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3074 odnosno 0,4 posto obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid – 19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.

 

Izvor


# Ljupče Nikolić OŠ Vožd Karađorđe OŠ škole škola koronavirus
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima