Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Reagovanje Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke

rss

05.04.2019.

Centar grada predstojeće prolećne i letnje dane neće dočekati u zelenilu i hladovini, već će tu biti gradilište. Ovih dana je sve aktuelnija tema seča stabala od Doma kulture do nekadašnje Bašte. Predstavnici vlasti tvrde da će sedamdesetogodišnje lipe, koje su simbol glavne ulice grada, zameniti petogodišnji javor. Kao opravdanje predsednik opštine navodi da su lipe jaki alergeni. Da li to znači da će se poseći i ostala stabla u gradu ili su problematična samo ona u pešačkoj zoni? Postavlja se pitanje zašto projekat nije mogao da se uskladi sa postojećim stanjem i da se sačuvaju drvoredi koji krase ovaj grad?

Reagovanje Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke

Naprednjačka vlast kao prioritete navodi poljoprivredu kao najvažniju privrednu granu u opštini Aleksinac, a godišnje se ne potroši ni 30% sredstava iz poljoprivrednog fonda, jer, očigledno, mere koje se finansiraju ne oslikavaju realne potrebe seoskog stanovništva.

Stalno čujemo priče o potencijalnim investitorima, a od „investicija“ dobijamo jedino predsednikovu Novu Jastrebačku, zatim ulicu iza stadiona za male sportove „Taš“ u kojoj niko ne živi, tzv. Vašarsku, dok stanovnici u  brojnim ulicama poput Goranske, 9 Jugovića, ulicama oko sportske hale godinama čekaju asfalt, zatim velelepno zdanje Centra za socijalni rad i kao poslednju, krucijalnu investiciju, rekonstruisanu pešačku zonu.

Ne kažemo da navedene stvari ne treba uraditi. Kažemo da to nisu prioriteti. Novcem koji je izdvojen za ovu investiciju mogli bi da se reše brojni imovinsko-pravni sporovi koje predsednik stalno ističe kao problem da se završi asfaltiranje u navedenim ulicama.

Zbog čega je ulica Nova jastrebačka bitnija od drugih? Zašto se menjaju planovi i asfaltiraju jedino ulice u kojima žive funkcioneri SNS-a? Zašto novac koji je potrošen za asfaltiranje, postavljanje trotoara i osvetljenja u „Vašarskoj“ ulici nije usmeren na opremanje radne zone i dovođenju nekog ozbiljnog investitora čime bi se ublažio problem nezaposlenosti? Građanima su potrebna radna mesta, ali ne investitor poput „Monikom“-a koji je bespravno zauzeo najatraktivnije opštinsko zemljište u radnoj zoni „Kukeš“, a da predsednik opštine to prećutno odobrava. Opština može to zemljište da ustupi bez naknade ukoliko investitor zaposli barem 400-500 radnika, a u „Monikomu“ radi njih 50-tak. Na koji način je Opština otuđila javno zemljište i zbog čega se o tome i danas ćuti?

Šta je sa realizacijom projekta „Ugur Balkuv grupe“ iz Turske i obećanim radnim mestima iz čuvenog Elaborata kojim su se predsednik i njegov zamenik hvalili za skupštinskom govornicom?

Da li je pešačka zona još jedan pečat predsednika opštine i još jedna pošast SNS-ovske vlasti koja će skupo koštati sve građane opštine Aleksinac, nekome doneti granit, a mnoge ostaviti u blatu?

 

Opštini odbor Srpske Radikalne Stranke u Aleksincu


# predsednik opštine SNS Aleksinac SRS opština nezaposlenost Nenad Stanković pešačka zona
@sns_aleksinac @SRS_info @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima