Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реаговање Општинског одбора Српске радикалне странке

rss

05.04.2019.

Центар града предстојеће пролећне и летње дане неће дочекати у зеленилу и хладовини, већ ће ту бити градилиште. Ових дана је све актуелнија тема сеча стабала од Дома културе до некадашње Баште. Представници власти тврде да ће седамдесетогодишње липе, које су симбол главне улице града, заменити петогодишњи јавор. Као оправдање председник општине наводи да су липе јаки алергени. Да ли то значи да ће се посећи и остала стабла у граду или су проблематична само она у пешачкој зони? Поставља се питање зашто пројекат није могао да се усклади са постојећим стањем и да се сачувају дрвореди који красе овај град?

Реаговање Општинског одбора Српске радикалне странке

Напредњачка власт као приоритете наводи пољопривреду као најважнију привредну грану у општини Алексинац, а годишње се не потроши ни 30% средстава из пољопривредног фонда, јер, очигледно, мере које се финансирају не осликавају реалне потребе сеоског становништва.

Стално чујемо приче о потенцијалним инвеститорима, а од „инвестиција“ добијамо једино председникову Нову Јастребачку, затим улицу иза стадиона за мале спортове „Таш“ у којој нико не живи, тзв. Вашарску, док становници у  бројним улицама попут Горанске, 9 Југовића, улицама око спортске хале годинама чекају асфалт, затим велелепно здање Центра за социјални рад и као последњу, круцијалну инвестицију, реконструисану пешачку зону.

Не кажемо да наведене ствари не треба урадити. Кажемо да то нису приоритети. Новцем који је издвојен за ову инвестицију могли би да се реше бројни имовинско-правни спорови које председник стално истиче као проблем да се заврши асфалтирање у наведеним улицама.

Због чега је улица Нова јастребачка битнија од других? Зашто се мењају планови и асфалтирају једино улице у којима живе функционери СНС-а? Зашто новац који је потрошен за асфалтирање, постављање тротоара и осветљења у „Вашарској“ улици није усмерен на опремање радне зоне и довођењу неког озбиљног инвеститора чиме би се ублажио проблем незапослености? Грађанима су потребна радна места, али не инвеститор попут „Моником“-а који је бесправно заузео најатрактивније општинско земљиште у радној зони „Кукеш“, а да председник општине то прећутно одобрава. Општина може то земљиште да уступи без накнаде уколико инвеститор запосли барем 400-500 радника, а у „Моникому“ ради њих 50-так. На који начин је Општина отуђила јавно земљиште и због чега се о томе и данас ћути?

Шта је са реализацијом пројекта „Угур Балкув групе“ из Турске и обећаним радним местима из чувеног Елабората којим су се председник и његов заменик хвалили за скупштинском говорницом?

Да ли је пешачка зона још један печат председника општине и још једна пошаст СНС-овске власти која ће скупо коштати све грађане општине Алексинац, некоме донети гранит, а многе оставити у блату?

 

Oпштини одбор Српске Радикалне Странке у Алексинцу


# председник општине СНС Алексинац СРС општина незапосленост Ненад Станковић пешачка зона
@sns_aleksinac @SRS_info @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима