Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radio televizija Srbije o uređenju centra Aleksinca

rss

29.03.2019. RTS

Radio televizija Srbije je napravila prilog o negodovanju građana Aleksinca zbog najavljenog popločavanja centra grada za koji je izdvojeno 2 miliona evra.

Radio televizija Srbije o uređenju centra Aleksinca

RTS: Našoj redakciji obratili su se građani Aleksinca negodujući što će opština za uređenje pešačke zone potrošiti, kako navode, blizu dva miliona evra dok su u isto vreme brojne ulice u tom gradu u lošem stanju. U opštini kažu da pešačka ulica nije rekonstruisana više od pedeset godina.

Projekat za pešačku zonu u Aleksincu je iz 2010. godine i koštaće 170 miliona dinara, od čega će 50 odsto finansirati ministartsvo privrede koje sprovodi javnu nabavku.

Građani Aleksinca su poslali fotografije neuređenih ulica. U optšini kažu da prolećno sređivanje tek predstoji.

"Jedna polovina tih ulica koje su navedene kao neasfaltirane su ulice sa asfaltom, druge nisu ali to su saobraćajnice kod kojih još uvek nemamo regulisana imovinska pitanja da bismo mogli da radimo te saobraćajnice", objašnjava Nenad Stanković, predsednik Opštine Aleksinac.

Najveći ujedno i dugogodišnji problem, saglasni su svi, je takozvani "banjski drum", put Niš-Sokobanja koji prolazi kroz Aleksinac.

"Upravo sada teku radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije te radove izvodi opština Aleksinac, ali po dogovru i ugovoru koji imamo sa ‘Putevima Srbije’ odmah po završetku tih radova oni će krenuti sa rekonstrukcijom kolovoza", navodi Nenad Stanković.

Pešačka ulica do sada je bila zatvorena za saobraćaj samo leti, projekat predviđa uklanjanje ivičnjaka i potpuno zatvaranje.

Pojedini Aleksinčani negoduju i što će ovo staro drveće zbog rekonstrukcije pešačke zone biti posečeno, prema projektu nova pešačka zona imaće drvored po sredini ulice.

Budžet Aleksinaca je milijardu 250 miliona dinara, u Opštini kažu da nemaju kredite ni za uređenje pešačke zone ni za tekuću likvidnost.

Izvor


# predsednik opštine Aleksinac Radio Televizija Srbije opština saobraćaj Nenad Stanković Banjski drum pešačka zona
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima