Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešan nastup gradskog pozorišta na festivalu u Novom Bečeju

rss

22.10.2014. webinfo

Drugog dana Festivala komedije "Jovan Knežević-Caca" odigrana je predstava "Pozovi me radi preljube", Gradskog pozorišta "Teatar 91" iz Aleksinca u režiji Branislava Nedića.

Uspešan nastup gradskog pozorišta na festivalu u Novom Bečeju

U Novom Bečeju u toku je Festival komedije "Jovan Knežević-Caca", a svake večeri na programu su izuzetne predstave.

Drugog dana Festivala odigrana je predstava "Pozovi me radi preljube", Gradskog pozorišta "Teatar 91" iz Aleksinca u režiji Branislava Nedića.

Radnja ove priče, koja je adaptacija Reja Kunija - "Zaobići gospođu Makm", zasigurno je posebno interesantna domaćoj publici budući da je rađena po istom tekstu kao i predstava „Flertbook“ koju je Amatersko pozorište Novi Bečej igralo prošle sezone.
"Pozovi me radi preljube" je prošaran šaljivim, lakim dijalozima i prizorima, a glumačka ekipa je prikazala komiku situacije, komiku karaktera i naravi. Gradeći priču na ljudskim slabostima, lažima i preokretima, Branislav Nedić donosi uzbudljivu predstavu o ličnostima koje su se igrom slučaja našle u kovitlacu gotovo neverovatnih okolnosti.

Prema izboru publike, nagrada "Glumac večeri" pripala je Srđanu Stojadinoviću koji je tumačio ulogu Filipa.

Razrađenost likova, kostimi, scenografija, utisci, predlozi i sugestije, bili su tema okruglog stola koji se upriličio nakon predstave, a koji je vodio Aleksandar Saša Volić, beogradski reditelj i član žirija. Volić, ali i predsednica žirija Branka Pujić, kao i Slobodan Preradović naglasili su da je uz česte spontane aplauze, upadice i, svakako, mnogo, mnogo smeha, publika nagrađivala glumce na sceni, pružajući im tako "vetar u leđa".

"Igrajte predstavu što češće, jer ona to zaslužuje", poručio je jednoglasno žiri glumačkoj trupi iz Aleksinca.

Nakon dva dana Festivala slede "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, "Ženski razgovori" Duška Radovića, "Gospođa ministarka" Branislava Nušića i "Juriš u budućnost" Miroljuba Nedovića koja je van konkurencije i igraće se u subotu u čast nagrađenih.

 


# pozorište Teatar 91 festival Srđan Stojadinović Branislav Nedić amatersko pozorište Novi Bečej
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima