Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Teatar 91 otvorio festival komedije u Novom Bečeju

rss

25.10.2016. Nenad Jovićević, RTV

U novobečejskom Domu kulture svečano otvoren 4. Festival komedije koji nosi ime osnivača prvog profesionalnog pozorišta u Srbiji Jovana Kneževića Cace.

Teatar 91 otvorio festival komedije u Novom Bečeju

Festival će trajati do subote 29. oktobra kada će biti dodeljene i nagrade.

Predstavom "Zvezdana prašina" Dušana Kovačevića u režiji Branislava Nedića, a u izvođenju Gradskog pozorišta "Teatar 91" iz Aleksinca počeo je Festival komedije "Jovan Knežević – Caca" na velikoj sceni Doma kulture u Novom Bečeju.

"Ove godine očekujemo pet predstava Velikoj sceni i tri predstave u dečijem programu. Sutra su nam u gostima prijatelji iz Rače Kragujevačke, potom predstava iz Jagodine, posle njih Smederevska Palanka da bi se takmičarski deo završio predstavom iz Batajnice", kaže član organizacionog odbora Saša Milenković.

Tročlani žiri, kojim predsedava glumica Mina Lazarević imaće ni malo lak posao da proglasi najbolju predstavu, koja time stiče pravo učešća na Danima komedije u Jagodini, najboljeg reditelja i najbolju glumicu i glumca.

"Koliko god da sam bila u toj situaciji nije mi bilo lako. Uvek se desi da moraš između nečega da biraš što ti se dopadne. Moraš da nađeš razlog da nešto prevagne iako je nijansa u pitanju. Ne volim da ocenjujem i da kažem da je nešto lošije. Uvek kažem da je nešto bolje", veli predsednica žirija Mina Lazarević.

Ako je suditi po onoj narodnoj da se po jutru dan poznaje onda će prihod od ulaznica biti mršav pošto je prve večeri bio slab odziv publike što je i naše sagovornike razočaralo


# pozorište Teatar 91 festival Branislav Nedić Novi Bečej Smederevska Palanka
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima