Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinačko pozorište "Teatar 91" zapaženo na Festivalu komedije u Novom Bečeju

rss

25.10.2017.

U ponedeljak, 23. oktobra, svoja vrata ponovo je otvorio festival komedije “Jovan Knežević Caca” koji se ove jeseni održava već deveti put, a zapažene rolu ima i pozorište "Teatar 91" iz Aleksinca.

Aleksinačko pozorište "Teatar 91" zapaženo na Festivalu komedije u Novom Bečeju

Prve večeri festivala, pred publiku su izašli glumci Teatra 91 iz Aleksinca koji su ove godine na festival došli sa predstavom “Uhvaćen u mrežu” prema tekstu Reja Kunija.

Ova farsična komedija govori o čoveku, taksisti iz Londona, koji vodi dvostruki život. On ima dve supruge, dva stana i dvoje dece i svakoga drugog dana je sa jednom, a svakog prvog sa drugom porodicom. Krhka ravnoteža njegovog života biva narušena onog momenta kada njegova ćerka sa prvom ženom, putem interneta, upozna njegovog sina sa drugom i pozove ga na sastanak. Nesrećni Džon Smit (kako se glavni junak i zove) počinje da čini sve što može ne bi li sačuvao svoju bigamističku tajnu uvukavši pri tom sve oko sebe u vrtlog laži i komičnih situacija.

Pored komedije situacije i karaktera, posebno je jak utisak ostavila tzv. fizička komedija koju su aleksinački glumci maestralno izvodili. Upečatljiv element bila je završnica predstave kada su glumci, umesto tradicionalnog poklona pred publikom, odigrali koreografiju uz “Be Gees” i njihovu pesmu “Staiin’ alive”.

Kao i uvek, novobečejska publika je Aleksinčane nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a prosečna ocena celokupne predstave, prema mišljenju publike je 4.78, što je veoma visok rezultat za prvo veče festivala. Glumac večeri je, na osnovu glasanja publike, Srđan Stojadinović koji je igrao podstanara Stenlija, nevoljkog saučesnika Džonovih laganja.

Kako je na ceremoniji otvaranja istakao Saša Milenković, glavni organizator festivala i sekretar Amaterskog pozorišta Novi Bečej, od 2014. godine kada je ovaj festival pozorišnih ostvarenja revitalizovan, on sve vreme živi i raste, a otvaranja programa su, u stvari, samo podsećanja da je festival uvek i za svakoga otvoren.

Publici je predstavljen i ovogodišnji žiri koji čine Zlata Numanagić, čuvena dramska umetnica poznata široj publici po brojnim ulogama na filmu i televiziji, Aleksandar Saša Volić, beogradski pozorišni reditelj kome je ovo treće učešće na festivalu, i Vladeta Sudarski, glumac Amaterskog pozorišta i veteran pred novobečejskom publikom, piše portal webinfo.

Komentara: 1


# pozorište Teatar 91 festival Srđan Stojadinović Novi Bečej Zlata Numanagić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-1)

    Neutralni 25.10.2017.
    Bravo za aleksincane! :)


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima