Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Teatar 91 uspešan na pozorišnom festivalu u Novom Bečeju

rss

22.10.2018.

U subotu, 20. oktobra, završen je ovogodišnji festival komedije “Jovan Knežević Caca” u Novom Bečeju.

Teatar 91 uspešan na pozorišnom festivalu u Novom Bečeju

Posle pet takmičarskih dana, žiri u sastavu Aleksandar Volić, reditelj, dr Milan Mađarev, teatrolog i Vladeta Sudarski, glumac, proglasio je nagrađene predstave i glumce. Tako je, odlukom žirija, kao najbolja predstava festivala proglašena predstava “Mi čekamo bebuTeatra 91 iz Aleksinca. Takođe, nagrađen je i Dragoslav Ranđelović za režiju te iste predstave, dok je Srđan Stojadinović dobio Cacinu lentu kao najbolji glumac festivala za ulogu komšije hipohondra u ovom komadu. Međutim, tu nije kraj priznanjima aleksinačkom ansamblu. Ovaj dobro uigrani tim dobio je i specijalnu nagradu za kolektivnu igru, a nagrada publike za najbolju predstavu, ove godine, poklopila se sa mišljenjem žirija te je, tako, Teatar 91 odneo ukupno pet nagrada sa novobečejskog festivala.

Govoreći o izazovima u radu na predstavi, Srđan Stojadinović, najbolji glumac ovogodišnjeg festivala, rekao je: “Ne želim da sebe stavljam u prvi plan zato što je to kolektivni čin. Pozorište je kolektivni čin. Stvarno, bez mojih kolega, možda i ne bih dobio ovu nagradu da nije bilo njihove pomoći i da nisam zajedno sa njima učestvovao u ovoj divnoj predstavi. Želeo bih da se zahvalim Dragoslavu Ranđeloviću koji mi je pružio tu šansu da igram tu ulogu i verovao je u mene i ja sam se trudio da igram što bolje i da pokažem njemu da se nije prevario”. Kako dodaje, posle Aleksinca, Novi Bečej mu je omiljeni grad budući da ga ovde publika uvek dobro prihvata i uvek ih dotakne ono što on radi. Stojadinoviću je ovo peto učešće na festivalu i treći put da je nagrađen.

Olivera Miljatović Radaković dobila je nagradu kao najbolja glumica festivala za tumačenje lika Desanke u predstavi “Heroj nacije” beočinskog amaterskog pozorišta KUD “Brile”. Beočincima je otišla i nagrada za najbolju scenografiju i to, konkretno, Sekuli Petroviću za rešenje enterijera u predstavi “Heroj nacije”, dok je nagradu za najbolju muziku u istoj predstavi dobio Slobodan Bob Živković. Nagradu za najbolji kostim osvojio je Teatar Levo za predstavu “Rastibuđilizovane klejbezable”.

Izvor: webinfo.rs


# Dragoslav Ranđelović Ranđa pozorište Teatar 91 festival Srđan Stojadinović Novi Bečej Mi čekamo bebu
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima