Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешан наступ градског позоришта на фестивалу у Новом Бечеју

rss

22.10.2014. webinfo

Другог дана Фестивала комедије "Јован Кнежевић-Цаца" одиграна је представа "Позови ме ради прељубе", Градског позоришта "Театар 91" из Алексинца у режији Бранислава Недића.

Успешан наступ градског позоришта на фестивалу у Новом Бечеју

У Новом Бечеју у току је Фестивал комедије "Јован Кнежевић-Цаца", а сваке вечери на програму су изузетне представе.

Другог дана Фестивала одиграна је представа "Позови ме ради прељубе", Градског позоришта "Театар 91" из Алексинца у режији Бранислава Недића.

Радња ове приче, која је адаптација Реја Кунија - "Заобићи госпођу Макм", засигурно је посебно интересантна домаћој публици будући да је рађена по истом тексту као и представа „Флертбоок“ коју је Аматерско позориште Нови Бечеј играло прошле сезоне.
"Позови ме ради прељубе" је прошаран шаљивим, лаким дијалозима и призорима, а глумачка екипа је приказала комику ситуације, комику карактера и нарави. Градећи причу на људским слабостима, лажима и преокретима, Бранислав Недић доноси узбудљиву представу о личностима које су се игром случаја нашле у ковитлацу готово невероватних околности.

Према избору публике, награда "Глумац вечери" припала је Срђану Стојадиновићу који је тумачио улогу Филипа.

Разрађеност ликова, костими, сценографија, утисци, предлози и сугестије, били су тема округлог стола који се уприличио након представе, а који је водио Александар Саша Волић, београдски редитељ и члан жирија. Волић, али и председница жирија Бранка Пујић, као и Слободан Прерадовић нагласили су да је уз честе спонтане аплаузе, упадице и, свакако, много, много смеха, публика награђивала глумце на сцени, пружајући им тако "ветар у леђа".

"Играјте представу што чешће, јер она то заслужује", поручио је једногласно жири глумачкој трупи из Алексинца.

Након два дана Фестивала следе "Балкански шпијун" Душана Ковачевића, "Женски разговори" Душка Радовића, "Госпођа министарка" Бранислава Нушића и "Јуриш у будућност" Мирољуба Недовића која је ван конкуренције и играће се у суботу у част награђених.

 


# позориште Театар 91 фестивал Срђан Стојадиновић Бранислав Недић аматерско позориште Нови Бечеј
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима