Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pobednice "Onlajn nedelje 2016."

rss

11.04.2016.

Učenici dve škole sa područja opštine Aleksinac su osvojili prvu nagradu za najbolji video zapis na takmičenju, kao učesnici Onlajn nedelje 2016. godine.

Pobednice "Onlajn nedelje 2016."

Učenici dve škole, OŠ "Smeh i suza" iz Aleksinca i OŠ "Vuk Karadžić" iz Žitkovca, IO Moravac i njihovi roditelji, predvođeni timom nastavnika: Biljana Veselinović, Svetlana B. Đorđević, Elena Stojanović, Milan Petković, Jasmina Ivanović, Nikola Bakić i Danijela Stefanović, osvojili su prvu nagradu za najbolji video zapis na takmičenju, kao učesnici Onlajn nedelje 2016. godine.

Više o ovom događaju možete pročitati sa blog teksta Časlava Vasiljevića:

Dve nastavnice iz aleksinačkih škola: Danijela Stefanović iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca, izdvojeno odeljenje u Moravcu, i Biljana Veselinović  iz Osnovne škole za obrazovanje i vaspitanje dece i omladine sa smetnjama u razvoju „Smeh i suza“ iz Aleksinca, osvojile prvu nagradu za najbolji video zapis iz Srbije na ovogodišnjem evropskom takmičenju u okviru Onlajn nedelje.

Za mene bi bilo iznenađenje da nisu osvojile. One se nikada u popularnosti neće moći da takmiče ni sa političarima ni sa starletama. Za njih znaju familija, radne kolege i zaljubljenici u primenu IKT u nastavi u Srbiji, a bogami i šire. Malo li je! 

Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i internet. Kampanja se organizuje svake godine u martu, a u njoj učestvuju telecentri, škole, biblioteke, nevladine organizacije i edukativni centri širom Evrope koji usmeravaju svoje aktivnosti na promociju i približavanje informacionih tehnologija svojim građanima i njihovo digitalnog opismenjavanje i osnaživanje.

Od 2010. godine IAN Telecentar je nacionalni koordinator međunarodne kampanje “Onlajn nedelja” za Srbiju. IAN Telecentar u toku kampanje organizuje besplatne IT edukacije, besplatno polaganje ECDL ispita i u saradnji sa školama i bibliotekama promoviše digitalnu pismenost.

Ovogodišnja Onlajn nedelja, u kojoj Srbija učestvuje sedmu godinu zaredom, donela je neočekivano visoke rezultate. Preko 8500 građana uključilo se u brojne aktivnosti koje su organizovali vredni i posvećeni nastavnici i profesori u osnovnim i srednjim školama kao i bibliotekari, udruženja građana i profesionalna udruženja. A najbolji su i nagrađeni.

(http://onlajnnedelja.telecentar.rs/pobednici-takmicenja-2016/ )

Biljana Veselinović i Danijela Stefanović, kao koordinatori timova iz svojih škola, učestvuju u ovom takmičenju od prošle godine. Tada su debitovale zajedničkim radom, održavanjem nastave istovremeno u Moravcu i Aleksincu i međusobnim takmičenjem učenika iz matematike kroz aplikaciju „Baci kocku“ čiji je autor Aleksandra Maria Vuković iz Hrvatske. Korišćena je Skajp (Skype) tehnologija.

(https://www.youtube.com/watch?v=H67nlP4n4wg&feature=youtu.be )

Ove godine je proširena aktivnost, uključen je veći broj učenika, roditelja i nastavnika, što je i rezultiralo osvajanjem nagrade. Nagrađeni video zapis „Onlajn nedeljnik“  najbolje dokazuje da nije presudno da li se živi u malom ili velikom mestu da bi se uspešno primenjivale informaciono-komunikacione tehnologije, da bi se učenici obrazovali kao i sva deca sveta… I tako dalje. Za to je potrebno samo malo volje. I ispunjenje jednog jedinog uslova – da nam u primeni IKT u nastavi deca ne budu u drugoj deceniji 21. veka, a nastavnici u prvoj deceniji 20. veka. Pogledajte nagrađeni video i uživajte!

https://www.youtube.com/watch?v=obLxJ1RFKg0

Sa bloga Časlava Vasiljevića, ceo tekst možete pročitati ovde:

https://goo.gl/OoFZDR


# Moravac Žitkovac Vuk Karadžić OŠ škole Smeh i suza OŠ udruženja građana Časlav Vasiljević Danijela Stefanović Biljana Veselinović Milan Petković Jasmina Ivanović Vuk Karadžić Elena Stojanović
@CaslavV @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima