Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izborna trka V

rss

22.02.2014. Miodrag Tasić

Ko o čemu, Srbi o izborima. O poštenju pričaju pošteni, vojska o skraćenju... Beše nekad. Kod nas nema više onih dama što stalno pričaju o poštenju. Sada ih nazivaju starletama. Nema ni vojske, tako da ono čuveno "vojska o skraćenju" ne važi. Ostaju još jedino izbori!

Izborna trka V

Sagledali smo dosad četiri koalicije. Ovog puta koju reč o koaliciji Srpske radikalne stranke, pokreta "Naši" i "Obraza". Teško je pisati objektivno ako ste navijač. Ako nekoga smatrate simpatičnim, da ne kažem svojim. Priznajem da sam uvek na strani slabijeg. Po pravilu sam kao dete voleo Indijance. U kaubojskim filmovima najviše me radovao usamljeni junak, revolveraš ili šerif, koji pobije sve negativce. I to sam protiv svih. Tako i kod pokreta "Naši 1389", odnosno "Obraza". Nekako volim da gledam i čujem one momke iz ovih udruženja, pokreta, ili kako su već organizovani. Zašto da mi neko iz vlasti, tužilaštva i sličnih na televiziji prenosi šta ovi čine, šta zagovaraju, koliko su opasni? Da ih čujem, pa ću sam razmisliti o čemu se radi!

Tu je već prednost gore pomenute koalicije. Konačno ćemo javno čuti i videti one koje naša demokratska javnost ne podnosi. Drugo, konačno se može reći da Srpska radikalna stranka ima obraz. Prvi put u novijoj istoriji. Doduše, obraz fali i drugima. Pa i samom narodu. Da smo svi više pazili na obraz, do ovoga ne bi ni došlo!

Tvrdim da će Radikali biti okosnica nove vlasti, bez obzira koliko glasova dobiju. Možda ne baš ovi "Radikali", ali oni presvučeni svakako. Jednom radikal, uvek radikal. Radikali stalno ističu da su nastavljači Pašićeve Radikalne stranke. Istina, radikali su zbilja radikalni. Brzo menjaju politiku. Po potrebi su četnici, potom komunisti, vređaju Prestolonaslednika, o bivšem vođi govorili su da je najveći kriminalac, a onda lepo sarađivali s njim u vlasti. Nešto pozitivno su ipak ostavili za pamćenje. Jedino Radikalna stranka i počivši JUL mogu za sebe da kažu da su svima dali šansu. Kod njih je zaista svako mogao da bude funkcioner, sve do najviših položaja u društvu!

Treba se osvrnuti na naše slavne pretke. Mnoge važne stvari su srpski velikani prozborili o demokratiji i odnosu prema narodu. Citiram: ..."demokratija to vam je, ko kad bacite dulek prasadima u toru, pa koje više, i koje šta zgrabi!" - Miloš Obrenović.

..."kad vidiš gunj okačen o plot, izvadi pendrek i udri! Ne veruj da seljak nije ispod gunja!" - Nikola Pašić.

Nadam se da će Obraz obeleti obraz. Mislim, ono što obećaju, neće pogaziti. Novi su. Njih ne poznajemo dovoljno. Ostale, 1388 stranaka, udruženja, vladinih i nevladinih organizacija, ... dovoljno smo upoznali za proteklih 25 godina. Ništa nas više ne sme iznenaditi!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić

Komentara: 0


# SRS Miodrag Tasić izbori Obraz (org) Miloš Obrenović Nikola Pašić
@SRS_info @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima