Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изборна трка V

rss

22.02.2014. Миодраг Тасић

Ко о чему, Срби о изборима. О поштењу причају поштени, војска о скраћењу... Беше некад. Код нас нема више оних дама што стално причају о поштењу. Сада их називају старлетама. Нема ни војске, тако да оно чувено "војска о скраћењу" не важи. Остају још једино избори!

Изборна трка V

Сагледали смо досад четири коалиције. Овог пута коју реч о коалицији Српске радикалне странке, покрета "Наши" и "Образа". Тешко је писати објективно ако сте навијач. Ако некога сматрате симпатичним, да не кажем својим. Признајем да сам увек на страни слабијег. По правилу сам као дете волео Индијанце. У каубојским филмовима највише ме радовао усамљени јунак, револвераш или шериф, који побије све негативце. И то сам против свих. Тако и код покрета "Наши 1389", односно "Образа". Некако волим да гледам и чујем оне момке из ових удружења, покрета, или како су већ организовани. Зашто да ми неко из власти, тужилаштва и сличних на телевизији преноси шта ови чине, шта заговарају, колико су опасни? Да их чујем, па ћу сам размислити о чему се ради!

Ту је већ предност горе поменуте коалиције. Коначно ћемо јавно чути и видети оне које наша демократска јавност не подноси. Друго, коначно се може рећи да Српска радикална странка има образ. Први пут у новијој историји. Додуше, образ фали и другима. Па и самом народу. Да смо сви више пазили на образ, до овога не би ни дошло!

Тврдим да ће Радикали бити окосница нове власти, без обзира колико гласова добију. Можда не баш ови "Радикали", али они пресвучени свакако. Једном радикал, увек радикал. Радикали стално истичу да су настављачи Пашићеве Радикалне странке. Истина, радикали су збиља радикални. Брзо мењају политику. По потреби су четници, потом комунисти, вређају Престолонаследника, о бившем вођи говорили су да је највећи криминалац, а онда лепо сарађивали с њим у власти. Нешто позитивно су ипак оставили за памћење. Једино Радикална странка и почивши ЈУЛ могу за себе да кажу да су свима дали шансу. Код њих је заиста свако могао да буде функционер, све до највиших положаја у друштву!

Треба се осврнути на наше славне претке. Многе важне ствари су српски великани прозборили о демократији и односу према народу. Цитирам: ..."демократија то вам је, ко кад баците дулек прасадима у тору, па које више, и које шта зграби!" - Милош Обреновић.

..."кад видиш гуњ окачен о плот, извади пендрек и удри! Не веруј да сељак није испод гуња!" - Никола Пашић.

Надам се да ће Образ обелети образ. Мислим, оно што обећају, неће погазити. Нови су. Њих не познајемо довољно. Остале, 1388 странака, удружења, владиних и невладиних организација, ... довољно смо упознали за протеклих 25 година. Ништа нас више не сме изненадити!

Миодраг Тасић
Миодраг Тасић

Коментара: 0


# СРС Миодраг Тасић избори Образ (орг) Милош Обреновић Никола Пашић
@SRS_info @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима