Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izborna trka III

rss

16.02.2014. Miodrag Tasić

Nastavljamo da pratimo predizbornu kampanju.
Velike stranke nisu predmet ovog pisanija. Akcenat je na malim strankama.

Izborna trka III

Uslovno rečeno, malim. Te male često sudbonosno utiču na one veće, a tako i na nas obične smrtnike. Sećamo se situacije u Skuštini kada zafale glasovi do famoznih 126 poslanika. Da bi se došlo do potrebne većine za izglasavanje nekog zakona. Tada nastaje povuci-potegni. Mnogo toga se ponudi ispod žita, to jest, u kuloarima. Nekada i jedan poslanik bude odlučujući. Doduše, u najgorem slučaju glasaju i neki koji su na letovanju u Turskoj, u Bodrumu, no to je druga priča!

Vratimo se mi koalicijama. Demokratska stranka nastupa, takođe kao i drugi njeni konkurenti, u savezu s još ponekim. Ima tu Hrvata iz Vojvodine, ali nas interesuje Nova stranka političkog velikana Zorana Živkovića. Bivši premijer, nakon višegodišnje odsutnosti iz politike, zbog biznisa i sličnog, na velika vrata vraća se u političku arenu. Istina ne kao član Demokratske stranke. Mnogo se prepucavao i vređao s trenutnim predsednikom demokrata. Nije ni s bivšim predsednikom, koji takođe ne govori u superlativima o predsedniku Demokratske stranke. Iskreni demokrate mogu da budu predsednici Demokratske stranke, ili je napustaju. Onda stvaraju svoje stranke. Od ubeđenih demokrata nastalo je bar desetak stranaka do sada. Tako i Živković. Formirao Novu stranku!

Raduje me što su se ljuti protivnici, Đilas i Živković, pomirili. Na opštu radost građana i na polzu srpsoga roda. Učešćem Nove stranke u savezu s Demokratskom strankom mnogi glasači će zaokružiti upravo njih na glasačkom listiću. Iako su nameravali nekog drugog da glasaju, ili ako su možda hteli i da odustanu od glasanja. Dovoljno je da ih Živković pozove, kao nekada, da ne plaćaju struju. Može i da proširi asortiman neplaćanja usluga. Recimo, ne treba plaćati utrošen gas, vodu, poreze, iznošenje smeća, sve do kafanskih usluga i robe u prodavnici. Poslednje stavke na sopstveni rizik. I ko ne bi glasao takvog političara koji zastupa ovako napredne ideje?

Treba se setiti i neverovatnih zasluga pređašnjeg premijera. Dok je on bio na vlasti prodata je Duvanska industrija Niš. Jedna propala firma, koja nije mogla više da opstane  i koju niko nije hteo, uvaljena je Amerikancima. Da ne govorimo o prodaji motela "Nais-a" i "Ambasadora" u centru Niša izvesnom Srbi Iliću. Amerikancu srpskog porekla, slučajno iz Niša. Dobre pare su uzete za propali hotel, odnosno motel, a radnici poslati s pravom na biro rada. Dakle, tu je šansa. Pobedi li napred navedena kombinacija, a pobediće svakako, jer ni drugi ništa gori nisu i ne razmišljaju drugačije, onda da se prodaje ono što je ostalo. Valjda još nije sve prodato? Može elektrodistribucija, auto-put, šume i oranice, možda neka reka. 

S Novom strankom raste i repertoar demokratskih metoda u društvu. Ne sviđa ti se novina koja loše piše o tebi, javno je pocepaš. Knjiga ti nije po volji, spališ je. Nije baš novo, negde je već viđeno, ali mi i tako ne možemo da otkrijemo rupu na saksiji. Verujem u ekonomski preporod s Novom strankom. Samo čovek koji se lično obogatio može da povede i ostale u bogatiju budućnost. Jer on zna i ume. Pitanje je da li i drugi znaju i umeju tako da se obogate? Ako ne znaju, sami su krivi. Takvi spadaju u kolateralnu štetu!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić

Komentara: 0


# Miodrag Tasić izbori Zoran Živković (političar) Nova stranka
@zorandirektno @NovaStranka @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima