Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изборна трка III

rss

16.02.2014. Миодраг Тасић

Настављамо да пратимо предизборну кампању.
Велике странке нису предмет овог писанија. Акценат је на малим странкама.

Изборна трка III

Условно речено, малим. Те мале често судбоносно утичу на оне веће, а тако и на нас обичне смртнике. Сећамо се ситуације у Скуштини када зафале гласови до фамозних 126 посланика. Да би се дошло до потребне већине за изгласавање неког закона. Тада настаје повуци-потегни. Много тога се понуди испод жита, то јест, у кулоарима. Некада и један посланик буде одлучујући. Додуше, у најгорем случају гласају и неки који су на летовању у Турској, у Бодруму, но то је друга прича!

Вратимо се ми коалицијама. Демократска странка наступа, такође као и други њени конкуренти, у савезу с још понеким. Има ту Хрвата из Војводине, али нас интересује Нова странка политичког великана Зорана Живковића. Бивши премијер, након вишегодишње одсутности из политике, због бизниса и сличног, на велика врата враћа се у политичку арену. Истина не као члан Демократске странке. Много се препуцавао и вређао с тренутним председником демократа. Није ни с бившим председником, који такође не говори у суперлативима о председнику Демократске странке. Искрени демократе могу да буду председници Демократске странке, или је напустају. Онда стварају своје странке. Од убеђених демократа настало је бар десетак странака до сада. Тако и Живковић. Формирао Нову странку!

Радује ме што су се љути противници, Ђилас и Живковић, помирили. На општу радост грађана и на ползу српсога рода. Учешћем Нове странке у савезу с Демократском странком многи гласачи ће заокружити управо њих на гласачком листићу. Иако су намеравали неког другог да гласају, или ако су можда хтели и да одустану од гласања. Довољно је да их Живковић позове, као некада, да не плаћају струју. Може и да прошири асортиман неплаћања услуга. Рецимо, не треба плаћати утрошен гас, воду, порезе, изношење смећа, све до кафанских услуга и робе у продавници. Последње ставке на сопствени ризик. И ко не би гласао таквог политичара који заступа овако напредне идеје?

Треба се сетити и невероватних заслуга пређашњег премијера. Док је он био на власти продата је Дуванска индустрија Ниш. Једна пропала фирма, која није могла више да опстане  и коју нико није хтео, уваљена је Американцима. Да не говоримо о продаји мотела "Наис-а" и "Амбасадора" у центру Ниша извесном Срби Илићу. Американцу српског порекла, случајно из Ниша. Добре паре су узете за пропали хотел, односно мотел, а радници послати с правом на биро рада. Дакле, ту је шанса. Победи ли напред наведена комбинација, а победиће свакако, јер ни други ништа гори нису и не размишљају другачије, онда да се продаје оно што је остало. Ваљда још није све продато? Може електродистрибуција, ауто-пут, шуме и оранице, можда нека река. 

С Новом странком расте и репертоар демократских метода у друштву. Не свиђа ти се новина која лоше пише о теби, јавно је поцепаш. Књига ти није по вољи, спалиш је. Није баш ново, негде је већ виђено, али ми и тако не можемо да откријемо рупу на саксији. Верујем у економски препород с Новом странком. Само човек који се лично обогатио може да поведе и остале у богатију будућност. Јер он зна и уме. Питање је да ли и други знају и умеју тако да се обогате? Ако не знају, сами су криви. Такви спадају у колатералну штету!

Миодраг Тасић
Миодраг Тасић

Коментара: 0


# Миодраг Тасић избори Зоран Живковић (политичар) Нова странка
@zorandirektno @NovaStranka @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима