Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zbog Kuline menjaju pomoćnicu ministra Vulina?

rss

30.05.2015. D. Ostojić

Po za sada nepotvrđenim informacijama dobijenim iz najviših krugova Ministarsva rada i socijalne zaštite, u toj instituciji se ozbiljno razmišlja o smeni pomoćnice ministra Branke Gajić.

Zbog Kuline menjaju pomoćnicu ministra Vulina?

Izvor koji je želeo da ostane anoniman nam je preneo sledeće informacije:

"Smena direktora Doma u Kulini je samo kap koja je prelila čašu. Smena direktora Gorana Petkovića je urađena traljavo, može se reći i nezakonito, bar po svemu onome šta je usledilo tom smenom.
Ministarstvo je prvo razrešilo stari upravni odbor, onda je Ministarstvo razrešilo starog direktora Petkovića i imenovalo novog Vojkana Stanojevića, ali je pre imenovanja novog direktora Ministarstvo moralo da imenuje i članove novog upravnog odbora. Ovako je ispalo da je novi direktor Stanojević došao u poziciju da krši zakon bez preke potrebe. Preuzeo je firmu, potpisivao račune, a da nije imao ugovor o radu sa Domom u Kulini, niti je imao deponovan potpis. Dakle, Stanojevića je Ministarstvo, ni krivog ni dužnog stavilo u nezgodnu poziciju.
Za to kršenje zakona u Ministarstvu rada mnogi krive upravo pomoćnicu ministra kojoj je to i bio posao, Branku Gajić, koja je trebalo da sprovede proceduru smene po zakonu. Dakle prvo je trebalo imenovati novi upravni odbor, pa imenovati novog direktora, kako bi novi direktor imao organ upravljanja sa kojim će potpisati ugovor o radu" ističe naš sagovornik.

 

Komentara: 1


# Goran Petković dom Kulina upravni odbor Vojkan Stanojević Branka Gajić
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-1)

  DON KIHOT 11.09.2015.
  DON KIHOT 11.09.2015.

  Prvo, pitanje je koliko je prethodni direktor bio "dobar" a koliko ovaj novi je "loš".
  Drugo, nema diskontinuiteta u funkcionisanju upravnog odbora, bez obzira kaka je i ko je imenovan.
  Treće, gospođa Branka Gajić je deo jednog falš Sistema koji može da na površinu izbaci samo falš "kadrove".
  Neophodna je jedna dobra metla i jedna veća ;istka u Ministarstvu za rad, boračku zaštitu i socijalnu politiku jer se tamo okupila klapa najviših funkcionera i stručnih radnika, jedna dvorska svita povezana kao creva, koja defakto opstruiše propise iz oblasti rada i socijalne zaštite.
  Jedna štih analiza dotacija za investicije, invsticiono održavanje i opremanje ustanova socijalne zaštite sigurno bi pokazala rasipanje državnih para u ovim teškim vremenima.
  Analiza kadrova koje imenuje ministar, misli se na direktore ustanova socijalne zaštitze, pokazala bi značajan broj psihopata-sociopata, mobera i ljudi lišenih empatije u direktorskim foteljama.
  Opšte je mišljenje da se do funkcije dolazi pomoću korupcije, odnosno lobiranja koje je bez korupcije nezamislivo.
  Kako su došli na funkciju, ovi "kadrovi" je tako i vrše. Isključivo u ličnom interesu. Isključivo po ličnom ćefu. Kao da im je to tatovina. Ipak su to oni platili. Samo je pitanje čijim parama i od čijih usta su odvojili...
  Nema tu ni "Z" od zakonitosti, ni "O" od organizacije rada.
  A krajnji štetnici su ovde radnici, korisnici usluga i Država Srbija.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima