Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zbog Kuline menjaju pomoćnicu ministra Vulina?

rss

30.05.2015. D. Ostojić

Po za sada nepotvrđenim informacijama dobijenim iz najviših krugova Ministarsva rada i socijalne zaštite, u toj instituciji se ozbiljno razmišlja o smeni pomoćnice ministra Branke Gajić.

Zbog Kuline menjaju pomoćnicu ministra Vulina?

Izvor koji je želeo da ostane anoniman nam je preneo sledeće informacije:

"Smena direktora Doma u Kulini je samo kap koja je prelila čašu. Smena direktora Gorana Petkovića je urađena traljavo, može se reći i nezakonito, bar po svemu onome šta je usledilo tom smenom.
Ministarstvo je prvo razrešilo stari upravni odbor, onda je Ministarstvo razrešilo starog direktora Petkovića i imenovalo novog Vojkana Stanojevića, ali je pre imenovanja novog direktora Ministarstvo moralo da imenuje i članove novog upravnog odbora. Ovako je ispalo da je novi direktor Stanojević došao u poziciju da krši zakon bez preke potrebe. Preuzeo je firmu, potpisivao račune, a da nije imao ugovor o radu sa Domom u Kulini, niti je imao deponovan potpis. Dakle, Stanojevića je Ministarstvo, ni krivog ni dužnog stavilo u nezgodnu poziciju.
Za to kršenje zakona u Ministarstvu rada mnogi krive upravo pomoćnicu ministra kojoj je to i bio posao, Branku Gajić, koja je trebalo da sprovede proceduru smene po zakonu. Dakle prvo je trebalo imenovati novi upravni odbor, pa imenovati novog direktora, kako bi novi direktor imao organ upravljanja sa kojim će potpisati ugovor o radu" ističe naš sagovornik.

 


# Goran Petković dom Kulina upravni odbor Vojkan Stanojević Branka Gajić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima