Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Smenjen direktor Doma u Kulini

rss

05.05.2015. D. Ostojić

Odlukom Ministarstva socijalne zaštite, razrešen je v. d. direktor Goran Petković, a imenovan za v. d. direktora Vojkan Stanojević.

Smenjen direktor Doma u Kulini

Vojkan je magistar socijalnih nauka. Dugo godina je bio član DS-a, a nakon formiranja opštinskog odbora Srpske napredne stranke postaje član SNS-a.

Kao i mnoga dosadašnja imenovanja i ovo imenovanje je urađeno u najmanju ruku traljavo. Imenovan je novi v. d. direktor, na mesto prethodnog v. d. direktora, a da u periodu od prethodne četiri godine Ministarstvo nijednom nije naložilo raspisivanje konkursa. Upravni odbor je rapušten pre par meseci, a nije imenovan novi upravni odbor doma u Kulini, pa se postavlja pitanje sa kojim organom upravljanja će novi v. d. direktor sklopiti ugovor o radu?

Nameće se i pitanje ko će i kako potpisivati plate radnicima, ako nisu stečeni uslovi da novoimenovani direktor deponuje potpis kao ovlašćeno lice institucije?

Ono što meni kao čoveku smeta jeste što je smena Gorana Petkovića izvršena isključivo zbog partijskog kadroviranja. Naime, Goran Petković je odbornik Demokratske stranke, a mesto direktora Doma u Kulini pripalo je naprednjacima. Iako je Petković pokazao ozbiljne rezultate rukovođenju Doma u Kulini, partijska pripadnost je još jedno odnela pobedu.

Naime, za četiri godine rukovođenja Domom u Kulini, Petković je uspeo da obezbedi projektno finansiranje za mnoge važne stvari: obnovu smeštajnih kapaciteta, renoviranje najvažnijih objekata, edukaciju radnika, kupovinu novih vozila i sredstava za rad. Kao potvrdu domaćinskog poslovanja Dom u Kulini danas na računu ima blizu 300.000 evra raspoloživih sredstava.

Da je Petković bio stručan i kao menadžer u socijali, ali i dobar poznavalac stanja u socijalnoj zaštiti govori i podatak da je Goran Petković imenovan za člana radne grupe Ministarstva socijalne zaštite za izradu novog Zakona o socijalnoj zaštiti.

 


# Goran Petković dom smena Kulina upravni odbor Vojkan Stanojević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima