Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Epidemija stomačnog gripa u Domu Kulina

rss

18.03.2016. Blic

U Domu za smeštaj odraslih lica Kulina u Aleksincu izbila je epidemija stomačnog gripa od kog je obolelo 14 štićenika ove ustanove

Epidemija stomačnog gripa u Domu Kulina

Kako je potvrđeno za "Blic" epidemija je izbila u sredu posle podne, a istog dana je preminuo i jedan štićenik Doma.

Taj smrtni slučaj zabeležen je u sedam sati izjutra, ali on nije imao nikakve veze sa epidemijom, potvrdio je za "Blic" direktor doma Kulina Vojkan Stanojević.

"Tačno je da je došlo do epidemije dijareje koja je izbila sredinom nedelje. Takođe je tačno da su dva štićenika Doma preminula u proteklom periodu, ali obe smrti su se dogodile pre izbijanja epidemije, i nemaju veze sa njom", rekao je Stanojević za "Blic", dodavši da ne može da kaže tačan razlog zbog čega je preminuo štićenik.

"Ne znam od čega je preminuo štićenik. Epidemija je primećena istog dana u 14 časova, ne mogu da kažem ni jedno ni drugo, ja nisam lekar nego magistar socioloških nauka. Ne znam od čega je preminuo pacijent. Sve relevantne državne službe su upoznate pa će one utvrditi", kaže Stanojević.

On kaže da ne zna šta je izazvalo stomačne tegobe kod dela korisnika ali da je odmah obavešten institut za zaštitu zdravja i epidemiolozi.

"Svi oboleli su sa drugog sprata paviljona 'Pink', dok na prvom spratu nema obolelih. Hrana dolazi iz centralne kuhinje a u drugim delovima doma nema obolelih. Higijena u domu na najvišem nivou na kojem bi nam pozavidele i mnoge bolnice, tako da to nije uzrok stomačnih tegoba. Da li je epidemija I šta je uzrok utvrdiće epidemiolozi. Čekamo rezultate. Da li je neki virus, ne znamo još", kaže Stanojević.

On kaže da nema novih slučajeva dijareje kod štićenika.

U domu se nalazi 316 osoba sa teškim smetnjama u razvoju, od kojih su polovina teže ili teško pokretni. Svi štićenici su punoletni.

On je potvrdio da je jedna štićenica Doma preminula je od posledica tumora debelog creva još u januaru, dok se drugi smrtni slučaj desio u toku prošle nedelje.

Komentara: 5


# dom zaraza zdravlje Kulina epidemija Vojkan Stanojević stomačni grip Dom Kulina
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+19) (-6)

  crni sin 19.03.2016.
  Vojkane, Vojkane.... Čega se ti uhvatiš osuši se. Nekada ne treba da zagrizeš više od onoga što znaš.

 • (+7) (-17)

  Crni sineeee 19.03.2016.
  Ako ne volis direktora iz nekog razloga, imaj dovoljno pameti pa zakljuci sam je li on kriv za epidemiju??

 • (+3) (-4)

  Chili 19.03.2016.
  Ovaj debeljko iz drazevac i njegovi pajtosi a medju njima i chao chao ce da crknu sto je vojkan direktor,na kraju ima da ga optuze i za poplave a mozda i za migrante...pisete ostojicu(tajsone) sve i svasta

 • (+10) (-1)

  epidemiolog 20.03.2016.
  Zato sto je crni sin, crna mu je i dusa. On je obican huskac.Svako razuman ce to shvatiti.

 • (+12) (-3)

  samoubistvo iz zasede 21.03.2016.
  Kad Lerinu zenu iz ministarske stranke postavis za shefa kuhinje bez ikakvog iskustva i proizvodjacicu PVC stolarije za glavnu medicinsku sestru i dovedes SNS PS poltrona za direktora onda osim epidemije mogu da te snadju i poplave i cunami i jos mnogo toga .......


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima