Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Због Кулине мењају помоћницу министра Вулина?

rss

30.05.2015. Д. Остојић

По за сада непотврђеним информацијама добијеним из највиших кругова Министарсва рада и социјалне заштите, у тој институцији се озбиљно размишља о смени помоћнице министра Бранке Гајић.

Због Кулине мењају помоћницу министра Вулина?

Извор који је желео да остане анониман нам је пренео следеће информације:

"Смена директора Дома у Кулини је само кап која је прелила чашу. Смена директора Горана Петковића је урађена траљаво, може се рећи и незаконито, бар по свему ономе шта је уследило том сменом.
Министарство је прво разрешило стари управни одбор, онда је Министарство разрешило старог директора Петковића и именовало новог Војкана Станојевића, али је пре именовања новог директора Министарство морало да именује и чланове новог управног одбора. Овако је испало да је нови директор Станојевић дошао у позицију да крши закон без преке потребе. Преузео је фирму, потписивао рачуне, а да није имао уговор о раду са Домом у Кулини, нити је имао депонован потпис. Дакле, Станојевића је Министарство, ни кривог ни дужног ставило у незгодну позицију.
За то кршење закона у Министарству рада многи криве управо помоћницу министра којој је то и био посао, Бранку Гајић, која је требало да спроведе процедуру смене по закону. Дакле прво је требало именовати нови управни одбор, па именовати новог директора, како би нови директор имао орган управљања са којим ће потписати уговор о раду" истиче наш саговорник.

 


# Горан Петковић дом Кулина управни одбор Војкан Станојевић Бранка Гајић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима