Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Žitkovcu obeležen Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

rss

25.11.2019. Tekst i foto: Boža Marković Nesvrćanin

U okviru svetske kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama pre sedam godina započeto je obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pesničkom rečju. U Evropi je pedesetak gradova uključeno u ovu akciju. Među njima je najviše iz zemalja zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija.

U Žitkovcu obeležen Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Po drugi put ova akcija sprovedena je u Žitkovcu, u nedelju, 24.11. u organizaciji USUK "Zavičaj" Žitkovac i UK "Raskovnik" u okviru programa poetskom rečju "Stop nasilju nad ženama". Pesnici iz Smedereva, Niša, Babušnice, Vlasotinca, Smedereva, Aleksinca i Žitkovca čitali su svoje i pesme svojih kolega iz ovih mesta na ovu temu. Sve pesme nisu bile posvećene samo ovoj temi. Program su vodili Danijela Rajković i Miroslav Mišel Boltres.

Pesnike i goste pozdravio je predsednik USUK "Zavičaj" Žitkovac Dragiša Marković i pročitao je svoje dve pesme "Sigurna kuća" i pesmu o nasilju nad muškarcima, iz ciklusa pesama na ovu temu. Na kraju ovog neobičnog pesničkog druženja književnik Dragiša Marković darivao je svim gostima i prisutnima svoju najnoviju knjigu "Buka strašnija od zvuka".


# Dragiša Marković Žitkovac Boža Marković - Nesvrćanin
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima