Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Житковцу обележен Међународни дан против насиља над женама

rss

25.11.2019. Текст и фото: Божа Марковић Несврћанин

У оквиру светске кампање за борбу против насиља над женама пре седам година започето је обележавање Међународног дана борбе против насиља над женама песничком речју. У Европи је педесетак градова укључено у ову акцију. Међу њима је највише из земаља западног Балкана, међу којима је и Србија.

У Житковцу обележен Међународни дан против насиља над женама

По други пут ова акција спроведена је у Житковцу, у недељу, 24.11. у организацији УСУК "Завичај" Житковац и УК "Расковник" у оквиру програма поетском речју "Стоп насиљу над женама". Песници из Смедерева, Ниша, Бабушнице, Власотинца, Смедерева, Алексинца и Житковца читали су своје и песме својих колега из ових места на ову тему. Све песме нису биле посвећене само овој теми. Програм су водили Данијела Рајковић и Мирослав Мишел Болтрес.

Песнике и госте поздравио је председник УСУК "Завичај" Житковац Драгиша Марковић и прочитао је своје две песме "Сигурна кућа" и песму о насиљу над мушкарцима, из циклуса песама на ову тему. На крају овог необичног песничког дружења књижевник Драгиша Марковић даривао је свим гостима и присутнима своју најновију књигу "Бука страшнија од звука".


# Драгиша Марковић Житковац Божа Марковић - Несврћанин
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима