Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stručna obuka za učitelje "Evidencija i izdavanje javnih isprava u OŠ"

rss

20.01.2016.

U ponedeljak, 18. januara 2016. godine u maloj sali Doma kulture, u Aleksincu održana je obuka za učitelje i nastavnike engleskog jezika koji predaju u nižim razredima OŠ, pod nazivom Evidencija i izdavanje javnih isprava u OŠ.

Stručna obuka za učitelje "Evidencija i izdavanje javnih isprava u OŠ"

Inicijator stručnog savetovanja bilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Školska uprava Niš.

Potreba da se ovakve obuke održe javila se zbog novina u Pravilniku uvedenih od septembra 2016. godine (Dnevnik obrazovno vaspitnog rada u prvom razredu i kombinovanim odeljenjima, nova đačka knjižica, matična knjiga, svedočanstvo o završenom prvom razredu OŠ, prevodnica). Obuke su u gradovima po Srbiji držali učitelji koji su stekli zvanje pedagoški savetnik.

U Aleksincu je savetovanje vodila učiteljica Danijela Stefanović, iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Žitkovca. Savetovanju je prisustvovalo 50 učitelja i nastavnika engleskog jezika iz svih osnovnih škola na teritoriji Opštine Aleksinac.

Obuka je održana u cilju podrške školama u upotrebi novog Dnevnika vaspitno obrazovnog rada za prvi razred osnovne škole i Dnevnika obrazovno vaspitnog rada u kombinovanom odeljenju.

Učitelji su kroz diskusiju i pitanja razjasnili nedoumice koje su imali u vezi novog načina evidentiranja opisnih ocena. Iz tog razloga je savetovanje i organizovano neposredno pre kraja prvog polugodišta.

Komentara: 0


# škole obuka Ministarstvo prosvete obrazovanje prosveta Danijela Stefanović vaspitanje učitelj Vuk Karadžić
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima