Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стручна обука за учитеље "Евиденција и издавање јавних исправа у ОШ"

rss

20.01.2016.

У понедељак, 18. јануара 2016. године у малој сали Дома културе, у Алексинцу одржана је обука за учитеље и наставнике енглеског језика који предају у нижим разредима ОШ, под називом Евиденција и издавање јавних исправа у ОШ.

Стручна обука за учитеље "Евиденција и издавање јавних исправа у ОШ"

Иницијатор стручног саветовања било је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и Школска управа Ниш.

Потреба да се овакве обуке одрже јавила се због новина у Правилнику уведених од септембра 2016. године (Дневник образовно васпитног рада у првом разреду и комбинованим одељењима, нова ђачка књижица, матична књига, сведочанство о завршеном првом разреду ОШ, преводница). Обуке су у градовима по Србији држали учитељи који су стекли звање педагошки саветник.

У Алексинцу је саветовање водила учитељица Данијела Стефановић, из ОШ „Вук Караџић“ из Житковца. Саветовању је присуствовало 50 учитеља и наставника енглеског језика из свих основних школа на територији Општине Алексинац.

Обука је одржана у циљу подршке школама у употреби новог Дневника васпитно образовног рада за први разред основне школе и Дневника образовно васпитног рада у комбинованом одељењу.

Учитељи су кроз дискусију и питања разјаснили недоумице које су имали у вези новог начина евидентирања описних оцена. Из тог разлога је саветовање и организовано непосредно пре краја првог полугодишта.


# школе обука Министарство просвете образовање просвета Данијела Стефановић васпитање учитељ Вук Караџић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима