Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Školama i bolnicama sa juga novac od oportuniteta doneće novu opremu

rss

16.07.2019.

Opšta bolnica u Aleksincu napraviće jedinicu za sterilizaciju koja sprečava bolničke infekcije, vrednu 4.500.000 dinara, zahvaljujući novcu koji će dobiti od Ministarstva pravde putem konkursa.

Foto: arhiva

Novac od oportuniteta - odlaganja krivičnog gonjenja, sakupljen je i podeljen po projektima, a 37,2 miliona otišlo je na jug. Škole i biblioteke u Leskovcu, Prokuplju, Lebanu i drugim mestima dobiće nov nameštaj za učionice, a bolnice neophodnu opremu.

Konkurs i odabir projekata je sprovela komisija Ministarstva pravde, a oni i nadžiru realizaciju projekata od oportunitetskog novca.

Oportunitet predstavlja institut odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koje je propisana nočana kazna ili kazna zatvora do pet godina. Ukoliko javni tužilac učiniocu krivičnog dela kao obavezu odredi uplatu novčanih sredstava po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), ta sredstva se uplaćuju na jedan jedinstveni račun i za njih se raspisuje javni konkurs za projekte od javnog interesa - navode iz Ministarstva pravde.

Pored aleksinačke, novac su dobile i bolnica u Lebanu za nabavku audiometra i timpanometra (1.300.000), Dom zdravlja u Gadžinom Hanu za ultrazvuk sa 3 sonde (2.500.000), a sličan aparat za ginekološko-akušersko odeljenje dobili su i Prokupčani za 2.600.000.

Izvor: Južne vesti

Komentara: 0


# Dom zdravlja pomoć škole Opšta bolnica Južne vesti
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima