Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Школама и болницама са југа новац од опортунитета донеће нову опрему

rss

16.07.2019.

Општа болница у Алексинцу направиће јединицу за стерилизацију која спречава болничке инфекције, вредну 4.500.000 динара, захваљујући новцу који ће добити од Министарства правде путем конкурса.

Фото: архива

Новац од опортунитета - одлагања кривичног гоњења, сакупљен је и подељен по пројектима, а 37,2 милиона отишло је на југ. Школе и библиотеке у Лесковцу, Прокупљу, Лебану и другим местима добиће нов намештај за учионице, а болнице неопходну опрему.

Конкурс и одабир пројеката је спровела комисија Министарства правде, а они и наџиру реализацију пројеката од опортунитетског новца.

Опортунитет представља институт одлагања кривичног гоњења за кривична дела за које је прописана ночана казна или казна затвора до пет година. Уколико јавни тужилац учиниоцу кривичног дела као обавезу одреди уплату новчаних средстава по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет), та средства се уплаћују на један јединствени рачун и за њих се расписује јавни конкурс за пројекте од јавног интереса - наводе из Министарства правде.

Поред алексиначке, новац су добиле и болница у Лебану за набавку аудиометра и тимпанометра (1.300.000), Дом здравља у Гаџином Хану за ултразвук са 3 сонде (2.500.000), а сличан апарат за гинеколошко-акушерско одељење добили су и Прокупчани за 2.600.000.

Извор: Јужне вести


# Дом здравља помоћ школе Општа болница Јужне вести
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима