Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Bolnice, škole i ustanove sa juga dobijaju opremu i opremanje novcem od oportuniteta

rss

16.04.2021. Južne vesti

Ukupno 26 zdravstvenih, obrazovnih, ali i ustanova socijalne zaštite na jugu Srbije dobilo je oko 96 miliona dinara na osnovu sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja - oportuniteta. Bolnice u Nišu, Aleksincu, Žitorađi dobiće novu opremu i vozila, a u školama na jugu će novac biti iskorišćen za opremanje učionica i realizaciju projekata.

Bolnice, škole i ustanove sa juga dobijaju opremu i opremanje novcem od oportuniteta

U Srbiji je za 139 projekata od javnog interesa ukupno izdvojeno 500 miliona dinara iz oportuniteta, a skoro petina tog novca otišla je na jug.

Novac su dobile i predškolske ustanove, kao i osnovne i srednje škole u Sokobanji, Aleksincu, Vlasotincu, Merošini, Pirotu, Vranju, Beloj Palanci, Medveđi, Nišu, Bujanovcu, a novac će biti uložen u novu opremu, rekonstrukciju, opremanje učionica, unapređenje bezbednosti dece, grejanje.

Na spisku ustanova koje su dobile nalaze se Opšta bolnica sa 2.988.000 dinara i osnovna škola Sveti Sava iz Subotinca sa 2.501.787 dinara.

Blizu 3 miliona će aleksinačka Opšta bolnica uložiti u nabavku za medicinsku opremu za ultrazvučnu dijagnostiku, dok će Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” kupiti ambulantno vozilo za 5 miiona dinara.

Novčano najveći projekat koji je podržan na jugu jeste "Nabavka rendgen aparata, radiološka dijagnostika u PZZ" koji je dobio Dom zdravlja u Žitorađi, a vredan je 9,9 miliona. Niški Dom zdravlja će, zahvaljujući novcu od Ministarstva pravde sa 5,1 miliona unaprediti zdravstvenu zaštitu dece, dok je Dom zdravlja u Merošini dobio 4, 4 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog aparata.

Inače, konkurs je sprovelo Ministarstvo pravde, a u ovoj godini je, kako navode na sajtu, najviše sredstava izdvojeno za zdravstvo - 209.257.610 dinara.

Izvor

Komentara: 0


# Opšta bolnica Sveti Sava OŠ Ministarstvo pravde
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima