Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

OŠ Ljupče Nikolić: Nije odbijen upis deteta

rss

06.04.2015.

Objavljujemo zvaničan demanti škole povodom teksta "Problemi sa upisom deteta sa posebnim potrebama u OŠ Ljupče Nikolić"

OŠ Ljupče Nikolić: Nije odbijen upis deteta

U vezi izmišljene priče da je OŠ "Ljupče Nikolić" u Aleksincu odbila da upiše dete sa posebnim potrebama, dajemo sledeću informaciju:

1. Najpre da razjasnimo: Upis učenika vrši sekretar škole, u sekretarijatu škole. O tome postoji precizno obaveštenje koje je blagovremeno objavljeno na ulaznim vratima škole i na sajtu škole.

2.  Na osnovu knjige upisa koja se vodi u sekretarijatu škole i na osnovu video nadzora, tvrdimo da se do momenta pisanja ove informacije, ni jedan od roditelja nije javio u sekretarijat škole radi upisa deteta !
Dakle, upis deteta nije ni pokušan, pa samim tim besmisleno je konstatovati da nije odobren !

3. Upoznati smo sa "problemom" iz više izvora, između ostalog i od strane oca devojčice. Na njegovo traženje obavljen je razgovor u školi, sa direktorom škole (1.4.2015). Tema razgovora bila je želja roditelja da upiše dete u našu školu, pri čemu je izrazio sumnju da njegovo dete možda nije dobrodošlo - a na osnovu informacija dobijenih od njegove supruge. To je negirano, a roditelj je informisan da je njegovo zakonsko pravo da upiše dete u bilo koju školu na teritoriji Republike Srbije, uključujući i OŠ "Ljupče Nikolić".  Razgovor je protekao u korektnom tonu, uz međusobno uvažavanje i razumevanje, a završen je rukovanjem i dogovorom da dete bude upisano u našu školu.

4. Narednih dana kada je već počeo upis ni jedan od roditelja devojčice nije se javio u sekretarijat škole radi upisa deteta. To dete i sva ostala deca dobrodošla su u našu školu, kad god se javili - na zvanično mesto gde se vrši upis, a to je sekretarijat škole. Sekretarijat škole i kancelarija direktora su jedine "adrese" za zvanični stav škole u vezi upisne politike!  Sve ostale "adrese", komentare i utiske nepotrebno je komentarisati.

5. Nama koji radimo  u OŠ "Ljupče Nikolić" iskreno je žao zbog izmišljenog problema. Žao nam je deteta i roditelja koji se ljudski bore za svoje dete - dete i roditelje podržavamo i želimo dobrodošlicu u našu školu, a ostalima koji pokušaše da zloupotrebe ovu ljudski dirljivu situaciju neka služi na čast.

U IME OŠ "LjUPČE NIKOLIĆ", ALEKSINAC

SEKRETAR ŠKOLE Dragan Stojanović
DIREKTOR ŠKOLE Toplica Petrović

Komentara: 0


# Ljupče Nikolić OŠ deca škole Toplica Petrović Anastasija Đurić posebne potrebe Andrija Đurić Dragan Stojanović upis
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima