Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ОШ Љупче Николић: Није одбијен упис детета

rss

06.04.2015.

Објављујемо званичан деманти школе поводом текста "Проблеми са уписом детета са посебним потребама у ОШ Љупче Николић"

ОШ Љупче Николић: Није одбијен упис детета

У вези измишљене приче да је ОШ "Љупче Николић" у Алексинцу одбила да упише дете са посебним потребама, дајемо следећу информацију:

1. Најпре да разјаснимо: Упис ученика врши секретар школе, у секретаријату школе. О томе постоји прецизно обавештење које је благовремено објављено на улазним вратима школе и на сајту школе.

2.  На основу књиге уписа која се води у секретаријату школе и на основу видео надзора, тврдимo да се до момента писања ове информације, ни један од родитеља није јавио у секретаријат школе ради уписа детета !
Дакле, упис детета није ни покушан, па самим тим бесмислено је констатовати да није одобрен !

3. Упознати смо са "проблемом" из више извора, између осталог и од стране оца девојчице. На његово тражење обављен је разговор у школи, са директором школе (1.4.2015). Тема разговора била је жеља родитеља да упише дете у нашу школу, при чему је изразио сумњу да његово дете можда није добродошло - а на основу информација добијених од његове супруге. То је негирано, а родитељ је информисан да је његово законско право да упише дете у било коју школу на територији Републике Србије, укључујући и ОШ "Љупче Николић".  Разговор је протекао у коректном тону, уз међусобно уважавање и разумевање, а завршен је руковањем и договором да дете буде уписано у нашу школу.

4. Наредних дана када је већ почео упис ни један од родитеља девојчице није се јавио у секретаријат школе ради уписа детета. То дете и сва остала деца добродошла су у нашу школу, кад год се јавили - на званично место где се врши упис, а то је секретаријат школе. Секретаријат школе и канцеларија директора су једине "адресе" за званични став школе у вези уписне политике!  Све остале "адресе", коментаре и утиске непотребно је коментарисати.

5. Нама који радимо  у ОШ "Љупче Николић" искрено је жао због измишљеног проблема. Жао нам је детета и родитеља који се људски боре за своје дете - дете и родитеље подржавамо и желимо добродошлицу у нашу школу, а осталима који покушаше да злоупотребе ову људски дирљиву ситуацију нека служи на част.

У ИМЕ ОШ "ЉУПЧЕ НИКОЛИЋ", АЛЕКСИНАЦ

СЕКРЕТАР ШКОЛЕ Драган Стојановић
ДИРЕКТОР ШКОЛЕ Топлица Петровић


# Љупче Николић ОШ деца школе Топлица Петровић Анастасија Ђурић посебне потребе Андрија Ђурић Драган Стојановић упис
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима