Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinari izbegavaju novinare

rss

06.02.2015.

Par dana nakon otvorenog pisma Aleksandra Gvozdena i pisanja domaćih medija o ovoj temi, iz opštine se ne oglašavaju.
Navodimo ono što smo našli u domaćoj štampi.

Opštinari izbegavaju novinare

Kako su UNS-u nezvanično rekli u opštini Aleksinac, Gvozdenu nije zabranjen domen .net, jer opština ta ovlašćenja nema, ali mu je na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o komunalnim delatnostima i Odluke o simbola opštine Aleksinac zabranila da koristi ime opštine u nazivu sajta. Opština u skladu sa Zakonom daje saglasnost na upotrebu imena i štiti ime Aleksinac u zemlji, ali i inostranstvu.


Portal Građanin navodi:

Posle dva dana potrage za komentarom Vesne Radivojević, ona je za nas ostala nedostupna. Kada smo je napokon dobili na mobilni telefon rekla nam je “Na sastanku sam, kasnije, kasnije”, a kasnije se se nije javljala na telefon. danas je takođe bila nedostupna.


Jedino je Grujica Veljković da o izjavu za Blic: Neka uzmu drugo ime

Predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković kaže da nije glasao da se ovom sajtu zabrani korišćenje imena Aleksinac u nazivu, ali da je većina odbornika bila drugačijeg mišljenja.

- Nisam bio za to iako su pisali neistine i o meni. Ali, većina odbornika je smatrala da u nazivu ne smeju da koriste ime Aleksinca. To ne znači da se njima gasi sajt, niti njima iko može da ugasi sajt. Jednostavno, neka uzmu drugo ime i mogu da nastave da rade - kaže Veljković.


Ono što dokumentacija govori jeste da je Gvozden izjavio prigovor opštinskoj upravi, na koji još nije dobio odgovor, a ostaje mu i pravo na žalbu u dozvoljenom roku. Nakon toga preostaje pravo na upravni postupak, a svoja prava bi mogao da ostvari i u redovnom sudskom postupku.

Nadležni u opštini imaju još veću lepezu mogućnosti. Međutim, pošto su u pitanju međunardne ingerencije, pitanje je koliko bi to sve koštalo. Takođe koji birezultati tog postupka bili, budući da Gvozden tvrdi da više nije vlasnik domena. Do sada su aleksinačke vlasti dokazale da im trošenje para iz budžeta nije problem.

Za sada se ni jedna ni druga strana ne izjašnjavaju o mogućnosti postizanja dogovora. Ovu mogućnost je stalno pokušao da inicira saradnik portala Dušan Ostojić svojim postovima na društvenoj mreži Fesjbuk. Verovatno je to najbrži i najlakši put da se razreši ova ujdurma, a moguće i jedini.

 


# opština Dušan Ostojić Grujica Veljković Aleksinac.Net Aleksandar Gvozden Vesna Radivojević sajt mobilni telefon zabrana
@zubarcina @aleksinacnet @agvozden @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima