Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинари избегавају новинаре

rss

06.02.2015.

Пар дана након отвореног писма Александра Гвоздена и писања домаћих медија о овој теми, из општине се не оглашавају.
Наводимо оно што смо нашли у домаћој штампи.

Општинари избегавају новинаре

Како су УНС-у незванично рекли у општини Алексинац, Гвоздену није забрањен домен .net, јер општина та овлашћења нема, али му је на основу Закона о локалној самоуправи, Закона о комуналним делатностима и Одлуке о симбола општине Алексинац забранила да користи име општине у називу сајта. Општина у складу са Законом даје сагласност на употребу имена и штити име Алексинац у земљи, али и иностранству.


Портал Грађанин наводи:

После два дана потраге за коментаром Весне Радивојевић, она је за нас остала недоступна. Када смо је напокон добили на мобилни телефон рекла нам је “На састанку сам, касније, касније”, а касније се се није јављала на телефон. данас је такође била недоступна.


Једино је Грујица Вељковић да о изјаву за Блиц: Нека узму друго име

Председник Скупштине општине Алексинац Грујица Вељковић каже да није гласао да се овом сајту забрани коришћење имена Алексинац у називу, али да је већина одборника била другачијег мишљења.

- Нисам био за то иако су писали неистине и о мени. Али, већина одборника је сматрала да у називу не смеју да користе име Алексинца. То не значи да се њима гаси сајт, нити њима ико може да угаси сајт. Једноставно, нека узму друго име и могу да наставе да раде - каже Вељковић.


Оно што документација говори јесте да је Гвозден изјавио приговор општинској управи, на који још није добио одговор, а остаје му и право на жалбу у дозвољеном року. Након тога преостаје право на управни поступак, а своја права би могао да оствари и у редовном судском поступку.

Надлежни у општини имају још већу лепезу могућности. Међутим, пошто су у питању међунардне ингеренције, питање је колико би то све коштало. Такође који бирезултати тог поступка били, будући да Гвозден тврди да више није власник домена. До сада су алексиначке власти доказале да им трошење пара из буџета није проблем.

За сада се ни једна ни друга страна не изјашњавају о могућности постизања договора. Ову могућност је стално покушао да иницира сарадник портала Душан Остојић својим постовима на друштвеној мрежи Фесјбук. Вероватно је то најбржи и најлакши пут да се разреши ова ујдурма, а могуће и једини.

 


# општина Душан Остојић Грујица Вељковић Алексинац.Нет Александар Гвозден Весна Радивојевић сајт мобилни телефон забрана
@zubarcina @aleksinacnet @agvozden @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима