Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kreativac u belom mantilu

rss

26.10.2015. D. Ostojić

Svi oni koji imaju malu dece, su sigurno primetili da od pre par godina zidove aleksinačke pedijatrije ukrašavaju prelepi dečiji crteži.

Kreativac u belom mantilu

Crtani junaci u akciji imaju zadatak da boravak u čekaonici pedijatrije učine što prijatnijim za sve mališane.

Kao neko ko je po prirodi radoznao, malo sam detaljnije pogledao sve radove i potpis u uglu. Osim što sam bio oduševljen prikazanim detaljima malih crtanih junaka, i kreativnošću autora, iznenadilo me i to da je autorka zapravo pedijatrijska sestra zaposlena na aleksinačkoj pedijatriji.

Jelica Vasić Milosavljević je kreativac po prirodi o čemu svedoče i zanimljivi prikazi dekupažom ukrašeni predmeti koje sam video na njenom Fejsbuk profilu. Neke od njih predstavljamo i čitaocima našeg portala. To je ujedno bio i povod da za kratak intervju zamolimo Jelicu koja nam je u razgovoru iznela neke zanimljivosti.

"Deca su sa oduševljenjem prihvatila promenu, kao i mi zaposleni. To nam je osvežilo radni prostor, a malim pacijentima učinilo boravak u čekaonicama prijatnijim. Pohvaljeni smo i od komisije za akreditaciju da nam je prostor prijatan i veseo, koliko god to može da bude kada je bolnica u pitanju. Deca su radoznala i uvek im pogled na zidove izmami osmeh. Moja prvobitna želja nakon osnovne škole je bila umetnička škola, ali zbog nesigurnosti u uspeh prijemnog ispita, odustala sam u startu. Sada mi je žao zbog toga, ali je slikanje i kreativnost moguće ispoljiti kroz hobi. Tako se sada bavim dekupažom oko godinu dana, kad god mi slobodno vreme dozvoli, a slikanje je oduvek prisutno, uvek se nađe nešto da se oslika i restaurira: stari nameštaj, zidovi dečijih soba, platno, razni ukrasni predmeti..." istče g. Vasić Milosavljević.

Komentara: 1


# Dom zdravlja intervju škole Jelica Vasić Milosavljević crteži
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-2)

    Milica 26.10.2015.
    Bravo, svaka čast. Samo bih je zamolila da u buduće bude ljubaznija prema roditeljima dece, jer na pedijatriji važi za BAKSUZA.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima