Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Enciklopedija sa samo 12 godina

rss

10.11.2018. Vukan Ostojić

Napisao je svoju enciklopediju o životinjama sa samo 12 godina. Enciklopediju je sam ilustrovao. Crta bolje nego neki veliki slikari. Trenutno ima 16 godina. Sve ovo govori o Dušanu Krtolici. Opširno o ovom mladom kreatoru saznaćete kroz intervju.

Enciklopedija sa samo 12 godina

1. Za one koji ne znaju, ko si ti i šta radiš?

Odgovor: Ja sam Dušan Krtolica, imam 16 godina. Idem u drugi razred škole za dizajn. Volim životinje i prirodu, ali isto tako volim i da crtam. Do sada sam imao šest samostalnih izložbi, čije su teme bile životinje. Kada sam imao 13 godina, napisao sam i ilustrovao enciklopediju praistorijskih životinja, koja je objavljena prošle godine u izdanju Lagune.

2. Sa koliko godina si krenuo da crtaš?

Odgovor: Krenuo sam da crtam kada sam imao 2 godine. Ja se toga ne sećam, ali moji roditelji kažu da su ti crtezi prikazivali neke životinje.

3. Šta se sve može naći u tvojoj enciklopediji?

Odgovor: U mojoj enciklopediji, se mogu naći podaci o dinosaurusima i ostalim praistorijskim životinjama, kao i o geološkim periodima Zemljine istorije.

4. Gde se može kupiti tvoja enciklopedija?

Odgovor: Ona se može kupiti u svim laguninim knjižarama, kao i u drugim knjižarama u Srbiji.

5. Šta ti daje inspiraciju za predivne slike?

Odgovor: Inspiraciju mi daje bogatstvo i raznolikost živog sveta koji nas okružuje, i njegova sposobnost prilagođavanja.

Komentara: 0


# intervju škole Vukan Ostojić Dušan Krtolica
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima