Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Креативац у белом мантилу

rss

26.10.2015. Д. Остојић

Сви они који имају малу деце, су сигурно приметили да од пре пар година зидове алексиначке педијатрије украшавају прелепи дечији цртежи.

Креативац у белом мантилу

Цртани јунаци у акцији имају задатак да боравак у чекаоници педијатрије учине што пријатнијим за све малишане.

Као неко ко је по природи радознао, мало сам детаљније погледао све радове и потпис у углу. Осим што сам био одушевљен приказаним детаљима малих цртаних јунака, и креативношћу аутора, изненадило ме и то да је ауторка заправо педијатријска сестра запослена на алексиначкој педијатрији.

Јелица Васић Милосављевић је креативац по природи о чему сведоче и занимљиви прикази декупажом украшени предмети које сам видео на њеном Фејсбук профилу. Неке од њих представљамо и читаоцима нашег портала. То је уједно био и повод да за кратак интервју замолимо Јелицу која нам је у разговору изнела неке занимљивости.

"Деца су са одушевљењем прихватила промену, као и ми запослени. То нам је освежило радни простор, а малим пацијентима учинило боравак у чекаоницама пријатнијим. Похваљени смо и од комисије за акредитацију да нам је простор пријатан и весео, колико год то може да буде када је болница у питању. Деца су радознала и увек им поглед на зидове измами осмех. Моја првобитна жеља након основне школе је била уметничка школа, али због несигурности у успех пријемног испита, одустала сам у старту. Сада ми је жао због тога, али је сликање и креативност могуће испољити кроз хоби. Тако се сада бавим декупажом око годину дана, кад год ми слободно време дозволи, а сликање је одувек присутно, увек се нађе нешто да се ослика и рестаурира: стари намештај, зидови дечијих соба, платно, разни украсни предмети..." истче г. Васић Милосављевић.


# Дом здравља интервју школе Јелица Васић Милосављевић цртежи
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима