Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ispovest Milice iz Aleksinca: Posle 40 godina pronašla sina otetog u porodilištu

rss

29.01.2022. Blic

Tri puta sam se porađala u porodilištu u Kruševcu, treći put 3. marta 1981. godine rodila sam muško dete za koje su mi rekli da je preminulo, ispričala je danas u policiji Milica Milojević (70) iz Rutevca kod Aleksinca, koja tvrdi da je DNK analiza pokazala da je Mlađan Radivojević (40) njen sin.

Foto: arhiva

- Ta trudnoća se normalno odvijala sve do 2. marta, kada sam dobila bolove i otišla u bolnicu. To je bilo u sedmom mesecu i 18 dana od početka trudnoće po mojoj evidenciji i sećanju. Porodila sam se prirodnim putem, bez anestezije ili nekog opijanja, rodila sam muško dete, čula ga da plače - rekla je Milica.

Sinčića teškog 3,8 kilograma ugledala je po rođenju i bio je to, prema Miličinom svedočenju, poslednji put da ga je videla sve do septembra 2021. godine, kada je došao kod nje zajedno sa predstavnicima Udruženja za istinu i pravdu o nestalim bebama. U izjavi datoj kruševačkoj policiji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, Milica je ispričala da joj je 4. marta saopšteno da joj je beba preminula, posle čega je izjurena iz bolnice bez otpusne liste ili dokumentacije, uverena da je bebu zauvek izgubila.

Posumnjala nakon TV priloga o nestaloj deci

Da je njen sin ipak živ posumnjala je kada je videla prilog na televiziji o nestaloj deci. Kontaktirala je, kako kaže, sa članovima Udruženja, odnosno Vladine komisije koja se bavi ovom bolnom temom. Posle susreta i pristanka na DNK analizu, pozvali su je 3. septembra i predočili da su, po njenim rečima, rezultati testiranja nedvosmisleni i da ukazuju da je njen sin Mlađan Radivojević.

- Viđala sam se u narednih nekoliko dana sa Mlađanom, htela sam bolje da se upoznam sa sinom, jer je prošlo 40 godina od kad sam ga rodila - ispričala je Milica.

Nešto ranije, za ovom ženom je, ne znajući njen identitet, u potragu krenuo i Mlađan, kome je rečeno da je usvojen. Krivičnu prijavu je zajedno sa Udruženjem podneo OJT u Kruševcu 2019. godine. Iscrpljujuća potraga ih je dovela do kruševačke bolnice, matične službe, do Mlađine rođene sestre Marine Milojević (46) i, na kraju, do majke Milice, pišu Novosti.

Izvor

Komentara: 0


# Rutevac porodilište bebe
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima