Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

100.000 dinara za prvu bebu rođenu u 2022. godini

rss

02.01.2022. Opština Aleksinac

Kao i u drugim gradovima i u Aleksincu je prvorođena beba dobila 100.000 dinara od opštine Aleksinac.

Foto: Opština Aleksinac

Beba je rođena 1. januara 2022. godine u 16.25 minuta, a majka je Mirjana Marković iz Žitkovca. Predsednik opštine Dalibor Radičević je uručio poklone, pored novčanog na dar je i auto sedište za decu. 

Pored sredstava koje Republika izdvaja za sve bebe, koje se rode u celoj zemlji Srbiji, opština Aleksinac za svaku novorođenu bebu izdvaja novčana sredstva, do ove godine za novorođeno dete dodeljivana je novčana jednokratna pomoć u iznosu od 20.000 dinara, a od 2022. godine po 30.000 dinara dobiće svaka novorođena beba sa teritorije opštine Aleksinac.

Duži niz godina prvorođenu bebu u Novoj godini daruje i firma „Hajdi“ iz Aleksinca, paketom odeće i opreme, koja se bavi prodajom i proizvodnjom odeće i opreme za bebe.

Udruženje žena „Radinost“ iz Aleksinca ove godine pridružilo se darivanju prvorođene bebe i pripremilo je skroman poklon koje je samo izradilo.

Da li je jednokratna novčana pomoć dobar podsticaj za nove roditelje u Aleksincu ako se uzme u obzir da je nezaposlenost velika u odnosu na republički prosek. Aleksinac je jedna od opština u kojoj je mortalitet veći od nataliteta i moralo bi se ozbiljnije razmišljati o podsticaju mladih na odluku o stvaranju porordice.

Komentara: 0


# predsednik opštine Aleksinac nezaposlenost Dalibor Radičević porodilište bebe
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima