Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tragajući za biološkim roditeljima posumnjao da je jedna od „nestalih beba“

rss

25.12.2019. RTS

Afera „Nestale bebe“ već čitavu deceniju potresa Srbiju. Roditelji ne odustaju od svoje borbe, traganja za istinom o deci koja su zvanično mrtvorođena ili preminula ubrzo nakon rođenja. Njima se sve češće pridružuju i deca koja su usvojena i tragaju za svojim biološkim roditeljima sumnjajući da su deo te priče.

Foto: arhiva

Mlađan Radivojević rođen je u martu 1981. godine u Opštoj bolnici Kruševac. Odrastao je u Donjem Adrovcu kod Aleksinca sa saznanjem da je usvojen. Nedavno je krenuo u potragu za biološkim roditeljima.

„Krenuo sam da tražim svoju porodicu, imam decu, i pošao sam da tražim majku, da vidim koja je. Otišao sam u Centar za socijalni rad, oni su mi rekli da je bila maloletnica, da je išla u školu u Kruševcu, Medicinsku školu, i tamo se porodila i tamo me ostavila“, kaže Mlađan Radivojević.

Tragajući za roditeljima iz dosijea Centra za socijalni rad do kog je došao tek posle pomoći Udruženja za istinu i pravdu o bebama, ispostavilo se da ti ljudi zvanično ne postoje u matičnim knjigama.

„Stekli su se uslovi za podnošenje krivične prijave protiv N. N. lica iz bolnice, Matične službe, iz Centra za socijalni rad iz Aleksinca zbog osnovane sumnje sa su u sprezi i saizvršilaštvu oteli Mlađana Radivojevića od neke biološke porodice. Napravili su više desetina falsifikovanih dokumenata“, navodi Radiša Pavlović iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Krivična prijava je predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, a, kako je rekao novinarima oštećeni, od tužilaštva očekuje da uradi svoj deo posla i pomogne mu u pronalaženju bioloških roditelja.

Do sada su se javile tri porodice koje žele da urade DNK analizu. Njima je tog marta 1981, kada je rođen Mlađan, saopšteno u kruševačkoj bolnici da su im bebe muškog pola preminule.

Izvor

Komentara: 0


# Centar za socijalni rad Donji Adrovac porodilište bebe Radiša Pavlović
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima