Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Исповест Милице из Алексинца: После 40 година пронашла сина отетог у породилишту

rss

29.01.2022. Блиц

Три пута сам се порађала у породилишту у Крушевцу, трећи пут 3. марта 1981. године родила сам мушко дете за које су ми рекли да је преминуло, испричала је данас у полицији Милица Милојевић (70) из Рутевца код Алексинца, која тврди да је ДНК анализа показала да је Млађан Радивојевић (40) њен син.

Фото: архива

- Та трудноћа се нормално одвијала све до 2. марта, када сам добила болове и отишла у болницу. То је било у седмом месецу и 18 дана од почетка трудноће по мојој евиденцији и сећању. Породила сам се природним путем, без анестезије или неког опијања, родила сам мушко дете, чула га да плаче - рекла је Милица.

Синчића тешког 3,8 килограма угледала је по рођењу и био је то, према Миличином сведочењу, последњи пут да га је видела све до септембра 2021. године, када је дошао код ње заједно са представницима Удружења за истину и правду о несталим бебама. У изјави датој крушевачкој полицији по налогу Основног јавног тужилаштва, Милица је испричала да јој је 4. марта саопштено да јој је беба преминула, после чега је изјурена из болнице без отпусне листе или документације, уверена да је бебу заувек изгубила.

Посумњала након ТВ прилога о несталој деци

Да је њен син ипак жив посумњала је када је видела прилог на телевизији о несталој деци. Контактирала је, како каже, са члановима Удружења, односно Владине комисије која се бави овом болном темом. После сусрета и пристанка на ДНК анализу, позвали су је 3. септембра и предочили да су, по њеним речима, резултати тестирања недвосмислени и да указују да је њен син Млађан Радивојевић.

- Виђала сам се у наредних неколико дана са Млађаном, хтела сам боље да се упознам са сином, јер је прошло 40 година од кад сам га родила - испричала је Милица.

Нешто раније, за овом женом је, не знајући њен идентитет, у потрагу кренуо и Млађан, коме је речено да је усвојен. Кривичну пријаву је заједно са Удружењем поднео ОЈТ у Крушевцу 2019. године. Исцрпљујућа потрага их је довела до крушевачке болнице, матичне службе, до Млађине рођене сестре Марине Милојевић (46) и, на крају, до мајке Милице, пишу Новости.

Izvor


# Рутевац породилиште бебе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима