Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Амбициозне активности школе с Алексиначког Рудника

rss

08.02.2016. Тексти и фото Душан Стевановић

Иако је зимски распуст, са активностима у Основној школи Јован Јовановић Змај, са Алексиначког Рудника, се не стаје.

фото Душан Стевановић

Након донације од стране Војске Србије, када је школа добила 260 књига, тачно онолико колико има и ђака, очекује и се и реализација пројекта "1 у милион", фондације Владе Дивац, где ће се средствима од милион динара употребити за замену столарије у истуренимм одељењима, у Вукашиновцу и Брадарцу.

Иначе, у протеклој години, у централној школи са Алексиначког рудника, урађена је конверзија грејања и сада се ученици греју на гас. Вредност радова је 6 милиона динара.

У организацији Министарства просвете реализована је и акција "Модернизација школе", где је извршена реко нструкција фискултурне сале у Рутевцу, као и изградња котларнице и увођење парног грејања, школи у Бобовишту.

У акцији "1 ученик, 1 рачунар", у организацији Мајкрософта и Министарства просвете, ОШ Јован Јованновић Змај, добила је 40 таблет рачунара, као и интерактивну таблу са пројектором и пратећом опремом.

Зорица Милојковић фото Душан Стевановић

Жеља ми је да нађем донаторе, за адаптацију старе школе у Делиграду која је под заштитом државе. Ту бих направила музеј са шанчевима и реконструисала стару цркву – каже директор Зорица Милојковић.


# Алексиначки Рудник Зорица Милојковић школе Душан Стевановић Делиград Јован Јовановић Змај ОШ Јован Јовановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима