Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фестивал првоизведених представа добио нови правилник и управни одбор

rss

31.12.2018.

После скандала на овогодишњем Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу, постављено је питање шта даље. Како незванично сазнајемо Грујица Вељковић досадашњи председник Фестивалског одбора, чије се име највише помињало током, али и после фестивала, поднео је писмену оставку.

Фестивал првоизведених представа добио нови правилник и управни одбор

На седници Управног одбора која је одржана 28. децембра усвојен је нови правилник Фестивала. Од једанаест чланова, колико је бројао фестивалски одбор, сада је смањено на седам. Наредне две године ће фестивалски одбор радити у саставу: Ненад Станковић (председник општине), Маја Радоман Цветићанин (директорка Центра за културу и уметност), Виобран Голубовић (председник Управног одбора ове установе), Милош Паовић (уредник Центра за културу и уметност), Драган Јовановић (начелник Одељења за општу управу и друштвене делатности општине Алексинац), Данијела Вељковић (директорка Алексиначке гимназије) и Нинослав Миљковић (директор информативне куће „Ал прес” Алексинац).

По новом правилнику јасније је одређена и улога селектора, уметничког директора Фестивала, тако да сада на манифеатацији не могу да учествују повезана лица, односно чланови њихове уже и шире родбине. Подсећамо да је  тај разлога био наведен због отказане представе Утопљене душе, јер у њој глуми Сергеј Трифуновић а уметнички директор Фестивала је био његов отац Тома Трифуновић. Селектор ће се од сада бирати на годину дана са могућношћу поновног избора, али не две године узастопно. Овај правилник предвиђа да Фестивал првоизведених представа продуцира најмање једну праизведбу годишње и објави најмање једну публикацију на тему позоришне уметности.

Коментара: 3


# председник општине Милош Паовић Грујица Вељковић Данијела Вељковић Ненад Станковић фестивал Нинослав Миљковић Маја Радоман Цветићанин Фестивал првоизведених представа Виобран Голубовић Сергеј Трифуновић Драган Јовановић Тома Трифуновић
@WhistlerDick @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+20) (-6)

  Gojko 31.12.2018.
  Sve eminentna pozorisna imena koja ce svojom strucnoscu i znanjem o pozoristu uciniti festival atraktivnim kako za pozorista koja ce zeleti da se takmice tako i za gledaoce.

 • (+25) (-5)

  Eeeee i NESA POSTADE ,,KULTURAN'' 31.12.2018.
  Kulturo EVE ME!!! Tako ovo izgleda!!!1 Skupili se svi... gori od gorega!!!! Dzeni,polako,ne leti visoko...sto poleti to i padne...ostali su,ne smesni,vec jadni
  TOLIKO O KULTURI...
  Sada cekam paljenje knjiga kod sarkofaga

 • (+3) (-1)

  Pozitivna selekcija 03.01.2019.
  Predsedniku opštine i Draganu Jovanoviću ovde nije mesto.Ostali -pije vodu.(Danijela kao direktor Gimnazije koja je partner festivala od osnivanja ide po ključu).


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима