Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Festival prvoizvedenih predstava dobio novi pravilnik i upravni odbor

rss

31.12.2018.

Posle skandala na ovogodišnjem Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu, postavljeno je pitanje šta dalje. Kako nezvanično saznajemo Grujica Veljković dosadašnji predsednik Festivalskog odbora, čije se ime najviše pominjalo tokom, ali i posle festivala, podneo je pismenu ostavku.

Festival prvoizvedenih predstava dobio novi pravilnik i upravni odbor

Na sednici Upravnog odbora koja je održana 28. decembra usvojen je novi pravilnik Festivala. Od jedanaest članova, koliko je brojao festivalski odbor, sada je smanjeno na sedam. Naredne dve godine će festivalski odbor raditi u sastavu: Nenad Stanković (predsednik opštine), Maja Radoman Cvetićanin (direktorka Centra za kulturu i umetnost), Viobran Golubović (predsednik Upravnog odbora ove ustanove), Miloš Paović (urednik Centra za kulturu i umetnost), Dragan Jovanović (načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti opštine Aleksinac), Danijela Veljković (direktorka Aleksinačke gimnazije) i Ninoslav Miljković (direktor informativne kuće „Al pres” Aleksinac).

Po novom pravilniku jasnije je određena i uloga selektora, umetničkog direktora Festivala, tako da sada na manifeataciji ne mogu da učestvuju povezana lica, odnosno članovi njihove uže i šire rodbine. Podsećamo da je  taj razloga bio naveden zbog otkazane predstave Utopljene duše, jer u njoj glumi Sergej Trifunović a umetnički direktor Festivala je bio njegov otac Toma Trifunović. Selektor će se od sada birati na godinu dana sa mogućnošću ponovnog izbora, ali ne dve godine uzastopno. Ovaj pravilnik predviđa da Festival prvoizvedenih predstava producira najmanje jednu praizvedbu godišnje i objavi najmanje jednu publikaciju na temu pozorišne umetnosti.

Komentara: 3


# predsednik opštine Miloš Paović Grujica Veljković Danijela Veljković Nenad Stanković festival Ninoslav Miljković Maja Radoman Cvetićanin Festival prvoizvedenih predstava Viobran Golubović Sergej Trifunović Dragan Jovanović Toma Trifunović
@WhistlerDick @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+20) (-6)

  Gojko 31.12.2018.
  Sve eminentna pozorisna imena koja ce svojom strucnoscu i znanjem o pozoristu uciniti festival atraktivnim kako za pozorista koja ce zeleti da se takmice tako i za gledaoce.

 • (+25) (-5)

  Eeeee i NESA POSTADE ,,KULTURAN'' 31.12.2018.
  Kulturo EVE ME!!! Tako ovo izgleda!!!1 Skupili se svi... gori od gorega!!!! Dzeni,polako,ne leti visoko...sto poleti to i padne...ostali su,ne smesni,vec jadni
  TOLIKO O KULTURI...
  Sada cekam paljenje knjiga kod sarkofaga

 • (+3) (-1)

  Pozitivna selekcija 03.01.2019.
  Predsedniku opštine i Draganu Jovanoviću ovde nije mesto.Ostali -pije vodu.(Danijela kao direktor Gimnazije koja je partner festivala od osnivanja ide po ključu).


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima