Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија освојио прву награду на Фестивалу словенске музике

rss

06.04.2016.

Андрија Јашаревић, ученик II разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, је освојио прву награду (97,33 поена) на Фестивалу словенске музике одржаном у Београду.

Андрија освојио прву награду на Фестивалу словенске музике

Андрија је у класи проф. Драгана Живковића, а уз клавирску сарадњу проф. Сање Павловић свирао "Два располозења" (Two Moods) Радивоја Лазића и "Fantasy" Карл Ниелсена.

"Андрија је на зрео уметнички начин претставио нашу школу, Алексинац, себе и мене као његовог наставника и још једном показао свој таленат и велики напредак у изучавању кларинета. Радујем се јер он напредује веома брзо, смењују се такмицења где он осваја прве награде. Од новембра ове школске године он је освојио већ четврту прву награду, а очекују нас још два тешка такмичења. Међународно такмицење Петар Коњовиц у Београду, где су награде ограничене на једну прву, две друге и три треће награде, и Млади виртуоз, оба у мају месецу. Надам се да нас очекују лепе вести и са ових такмичења и да ће Андрија наставити са изванредним резултатима као и до сада." изјавио је Андријин професор Драган Живковић.

Композитор и кларинетиста Радивој Лазић, који је ове године добио награду од Удружења Музичких педагога за животно дело је био одушевљен Андријиним извођењем његове композиције Two Moods, снимио је његов наступ и поставио на свој сајт. Љубитељи музике могу да чују Андрију и његово извођење ове композиције са овог такмицења.


# музика фестивал Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић кларинет Владимир Ђорђевић Радивој Лазић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима