Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија Јашаревић понео титулу Лауреата на Републичком такмичењу у Београду

rss

15.04.2019.

На Републичком такмичењу у Београду Андрија Јашаревић је понео титулу Лауреата. Андрија је ученик IV године кларинета у музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца у класи проф. Драгана Живковића. Уз клавирску сарадњу Маје Ранђеловић Андрија је опет оправдао титуле Лауреата које је освојио на истом такмиченју 2015. и 2017. године.

Андрија Јашаревић понео титулу Лауреата на Републичком такмичењу у Београду

Чланови жирија у саставу, Slavko Kovačić (Словенија), Mihael Paar (Хрватска) и Hedwig Swimberghei (Белгија) су дали коментар да је Андрија већ млади уметник.

До сада је Андрија учествовао на 13 такмичења на којима је увек освајао само прве награде, 3 Лауреата, два такмичења где се додељује само једна прва награда, два такмичења где је освојио 100 поена, такмичења међународног карактера и носилац је Светосавске награде, највећег признања које додељује Министарство просвете културе и технолошког развоја.

Претстоји нам још Фестивал музичких школа у мају који ће се одржати у Параћину и тиме је мој рад завршен јер ће Андрија уписати средњу музичку школу. Лично, Андрији желим све најбоље у будућем школовању и да настави да остварује још боље резултате.

Драган Живковић


# музика Београд фестивал Министарство просвете награда Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима