Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија освојио прву награду

rss

03.03.2016.

На међународном такмичењу Даворин Јенко у Београду, ученик 2. разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, Андрија Јашаревић, је освојио прву награду.

Андрија освојио прву награду

Андрија свира кларинет и у класи је наставника Драгана Живковића. Свирао је две композиције, Два расположења Радивој Лазића и Фантазију Карла Нилсена. Клавирска сарадња Сања Павловић.

Андрија је добио ДИПЛОМУ И МЕДАЉУ ЗА ОСВОЈЕНО ПРВО МЕСТО.

"Желим да кажем да Андрија свира две и по године кларинет и да је до сада био ЛАУРЕАТ на републичком такмичењу у Београду, освојио је прву награду на такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу, прву награду и 100 поена на Фестивалу мзичких школа Србије у Неготину, Прву награду на Фестивалу музичких талената у Сремским Карловцима и пре два дана прву награду на међународном такмичењу Д. Јенко у Београду." каже наставник Драган Живковић.

Како Живковић каже, Андрија ће ускоро учествовати на европском интернет такмичењу, где се шаљу снимци наступа са одсвиране две композиције и они се постављају на интернет страници тог европског такмичења а чланови жирија који су из Србије, Украјине, Немачке, Кине, Русије ће оцењивати његов наступ и рангирати.

У априлу месецу му предстоји Фестивал Словенске музике у Београду са ког се бирају учесници који ће учествовати на завршном фестивалу који се одржава у Москви. Андрија има 11 година и велики је таленат што показују и његови резултати.


# фестивал Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић кларинет Владимир Ђорђевић Сања Павловић Радивој Лазић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима