Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија Јашаревић освојио прву награду на Међународном такмичењу Антон Еберст у Новом Саду

rss

27.11.2017.

На Међународном такмичењу Антон Еберст у Новом Саду Андрија Јашаревић, ученик III разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, је освојио прву награду.

Андрија Јашаревић освојио прву награду на Међународном такмичењу Антон Еберст у Новом Саду

Жири, састављен од 7 чланова, Саво Димитров (Бугарска), Тадеј Кениг (Словенија), Луиђи Магистрели (Италија), Ђуро Пете (Србија), Давор Реба (Хрватска), Никола Срдић (Србија) и Ивес Севере (Француска), једногласно је Андрији доделили прву награду.

Андрија, који је у класи Драгана Живковића, програм је свирао уз клавирску сарадњу Сање Павловић

Иначе, на овом престижном такмичењу се додељује само једна прва награда у категорији. Андрија је свирао у А категорији и такмичио се са такмичарима који су до две године старији од њега. Андрија је још једном остварио изванредан резултат и опет показао да одлично напредује и развија се као млади уметник. Сви чланови жирија су му честитали и истакли да има одлично постављену импостацију, леп тон и да поседује велику музикалност.

Ово је дванаесто такмичење на којем је Андрија учествовао и увек је био или лауреат или је освајао максималан број поена или је увек освајао прву прву награду.

- Андрија већ давно свира све озбиљнији програм и као његов наставник очекујем да се и даље развија и напредује, посебно јер је веома радан и вредан. Његов велики рад и победничког тима који га окружује се увек исплати и награђује само првим местима на најјачим такмичењима у земљи, каже професор Живковић.

Коментара: 9


# музика награда Нови Сад Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић Владимир Ђорђевић Сања Павловић
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-19)

    ILUZIJA 30.11.2017.
    Ovakva takmicenja su obicna iluzija... Sustina je u igri recima... Prva nagrada nije isto sto i prvo mesto... Prvu nagradu osviji prva trecina svih prijavljenih, drugu nagaradu osviji druga trecina svih prijavljenih, a trecu nagradu SVI ostali... Dakle, 4. mesto ne postoji !? Da nije smesno, bilo bi tuzno !

  • (+1) (-11)

    odgovor za iluziju 30.11.2017.
    Komentarises nesto o cemu nemas pojma i sebe stavljas u smesnu situaciju. Prvo ovo takmicenje je prestizno u Srbiji sa zirijem iz zemlje i inonstranstva koji su umetnici, profesori na fakultetima, vrhunski izvodjaci na ovom instrumentu koji predaju i bave se umetnoscu. Drugo, po propozicijama, takmicari su prijavljeni po kategorijama u odnosu na svoje godiste i trece, po svakoj kategoriji dodeljuje se jedna prva, dve druge i dve trece nagrade. Ziri glasa i u odnosu na kvalitet izvodjaca odlucuje o nagradjenim izvodjacima. Sta je tu iluzija? Kakvo cetvrto mesto, kakve nagrade za sve ostale o kojima pises? O cemu ti pises i o kakvoj igri reci? Treba da cujes ovog klinca kako svira. Verovatno bi i to bila iluzija za tebe, ne bi shvatio sta cujes.

  • (+1) (-3)

    Snezana 01.12.2017.
    Divno dete i prelepo svira. Ucestovao je na brojnim priredbama, tako da me ne cudi prva nagrada.

  • (+1) (-4)

    Za odgovor za iluziju 01.12.2017.
    Tacno! Kad bi taj komentator cuo kako dete svira,verovatno bi i to za njega bila iluzija,jer ne bi mogao ni da cuje ,ni da oseti tu lepotu,od sopstvene zajedljivosti i sitne analize oko pravila nagradjivanja.kao da je samo bitno da se lupne minus,i ospori ma kakav,i ma ciji uspeh Aleksincana.Kakvi ste bre to ljudi!?

  • (+1) (-3)

    Swaner 03.12.2017.
    Kada sam prvi put cuo Andriju, nisam verovao sam sebi sta cujem.
    Andrija, nastavnice, roditelji, samo napred i ne obazirite se na zajedljive komentare opskurnih likova kojima je vrhunac muzickog umeca sviranje u.....

  • (+1) (-23)

    Uroš 03.12.2017.
    Kakav treći razred ? Kakav Vladimir Djordjević .... On ide u O.S "Vozd Karadjordje" i ucenik je 7. razreda osnovne skole :P

  • (+1) (-2)

    Swaner 03.12.2017.
    Urose, ocigledno da Vi niste ni tu osnovnu zavrsili. Da jeste procitali bi leoo da pise OMS, sto znaci Osnovna muzicka skola, i tu je treci razred. Kao sto rekoh. Daj da kritikujemo i omalovazavamo bolje i uspesnije od sebe. Ljubomora je cudo. Zato smo tu gde jesmo, kao nacija i kao drzava.

  • (+1) (-1)

    Srdjan 05.12.2017.
    Deprimira kad vidiš koliko smo postali zli, pakosni, negativni.Sve dočekamo na nož,koliko možemo nisko pasti da nam i deca smetaju, čija god da su. Ljudi, ne vratimo li se u pamet,ne postanemo li za nijansu bolji, nema nam pomoći.Dete je dete i neka su nam sva deca uspešna ,živa i zdrava ,čija god da su.

  • (+1) (-)

    Sanja 15.04.2019.
    Svaka cast. Srecno !


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима