Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија Јашаревић освојио прву награду на Међународном такмичењу Антон Еберст у Новом Саду

rss

27.11.2017.

На Међународном такмичењу Антон Еберст у Новом Саду Андрија Јашаревић, ученик III разреда ОМШ Владимир Ђорђевић из Алексинца, је освојио прву награду.

Андрија Јашаревић освојио прву награду на Међународном такмичењу Антон Еберст у Новом Саду

Жири, састављен од 7 чланова, Саво Димитров (Бугарска), Тадеј Кениг (Словенија), Луиђи Магистрели (Италија), Ђуро Пете (Србија), Давор Реба (Хрватска), Никола Срдић (Србија) и Ивес Севере (Француска), једногласно је Андрији доделили прву награду.

Андрија, који је у класи Драгана Живковића, програм је свирао уз клавирску сарадњу Сање Павловић

Иначе, на овом престижном такмичењу се додељује само једна прва награда у категорији. Андрија је свирао у А категорији и такмичио се са такмичарима који су до две године старији од њега. Андрија је још једном остварио изванредан резултат и опет показао да одлично напредује и развија се као млади уметник. Сви чланови жирија су му честитали и истакли да има одлично постављену импостацију, леп тон и да поседује велику музикалност.

Ово је дванаесто такмичење на којем је Андрија учествовао и увек је био или лауреат или је освајао максималан број поена или је увек освајао прву прву награду.

- Андрија већ давно свира све озбиљнији програм и као његов наставник очекујем да се и даље развија и напредује, посебно јер је веома радан и вредан. Његов велики рад и победничког тима који га окружује се увек исплати и награђује само првим местима на најјачим такмичењима у земљи, каже професор Живковић.


# музика награда Нови Сад Владимир Ђорђевић ОМШ Андрија Јашаревић Драган Живковић Владимир Ђорђевић Сања Павловић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима