Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Andrija osvojio prvu nagradu na Festivalu slovenske muzike

rss

06.04.2016.

Andrija Jašarević, učenik II razreda OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca, je osvojio prvu nagradu (97,33 poena) na Festivalu slovenske muzike održanom u Beogradu.

Andrija osvojio prvu nagradu na Festivalu slovenske muzike

Andrija je u klasi prof. Dragana Živkovića, a uz klavirsku saradnju prof. Sanje Pavlović svirao "Dva raspolozenja" (Two Moods) Radivoja Lazića i "Fantasy" Karl Nielsena.

"Andrija je na zreo umetnički način pretstavio našu školu, Aleksinac, sebe i mene kao njegovog nastavnika i još jednom pokazao svoj talenat i veliki napredak u izučavanju klarineta. Radujem se jer on napreduje veoma brzo, smenjuju se takmicenja gde on osvaja prve nagrade. Od novembra ove školske godine on je osvojio već četvrtu prvu nagradu, a očekuju nas još dva teška takmičenja. Međunarodno takmicenje Petar Konjovic u Beogradu, gde su nagrade ograničene na jednu prvu, dve druge i tri treće nagrade, i Mladi virtuoz, oba u maju mesecu. Nadam se da nas očekuju lepe vesti i sa ovih takmičenja i da će Andrija nastaviti sa izvanrednim rezultatima kao i do sada." izjavio je Andrijin profesor Dragan Živković.

Kompozitor i klarinetista Radivoj Lazić, koji je ove godine dobio nagradu od Udruženja Muzičkih pedagoga za životno delo je bio oduševljen Andrijinim izvođenjem njegove kompozicije Two Moods, snimio je njegov nastup i postavio na svoj sajt. Ljubitelji muzike mogu da čuju Andriju i njegovo izvođenje ove kompozicije sa ovog takmicenja.

video...

Komentara: 0


# muzika Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković klarinet Radivoj Lazić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima